Відрахування з військового обліку за судимість

💼 Під час військового стану, не всі чоловіки або жінки можуть об’єднатися до рядів військової служби. Виключення складають ті, що були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, оскільки вони втрачають військовий статус та підлягають відрахуванню з військового обліку.

🗂 Відрахувати з військового обліку мають право ті, хто отримали обвинувальний вирок суду (були засуджені) за тяжкі або особливо тяжкі статті кримінального кодексу, незалежно від того, чи відповідали вони за вчинене повністю, чи були звільнені від виконання покарання. Так, навіть при отриманні умовного терміну, є можливість вимагати відрахування з військового обліку.

⚖️ Варто акцентувати, що до відрахування можуть допускатися лише ті особи, які були засуджені за тяжкий (з прогнозованим позбавленням волі на термін до 10 років) або особливо тяжкий злочин (де максимальний строк позбавлення волі перевищує 10 років).

📄 Процес виключення з військового обліку включає отримання обвинувального вироку суду та його подання разом зі зверненням про виключення до органів військового обліку, після чого військовий комісар має оглянути документи та прийняти рішення про виключення.

🛂 Правові наслідки виключення з військового обліку – це втрата військового статусу й необхідності проходити військову службу. Ті, хто виключений, мають право перетинати кордон України протягом військової ситуації.

🚨 Отже, існують випадки, коли людям відмовляють у виключенні або, незважаючи на відрахування, відмовляють в перетині кордону або навіть мобілізовують – чим порушують закон. І тут на допомогу приходять юристи, наприклад, з юридичної компанії Юрконсалт, які можуть допомогти оскаржити такі незаконні дії.

#юрконсалт #ведення_юридичного_блогу #юридична_компанія #виключення_з_військового_обліку #судимість #військовий_статус #військовий_комісар #обвинувачувальний_вирок #військова_служба #мобілізація #перетин_кордону. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *