ВЛК: Стаття 73 розкладу хвороб наказу №402

♦️Ступінь придатності до військової служби згідно Статті 73 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) регламентується Положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України (ЗСУ), відповідно до Наказу № 402. 
🏥Стаття 73 ВЛК включає стани післяпологового періоду та вагітності. Жінки, які перебувають у такому стані, визнаються непридатними до подальшого виконання військових обов’язків, незалежно від виду служби.

👶При  вагітності, військовослужбовцям-жінкам не рекомендується проходження військової служби за кордоном. Зазначені особи проходять відповідне медичне обстеження і огляди, а вагітність відповідно переривається відповідно до стандартів медичної допомоги і уніфікованих клінічних протоколів.

👩‍⚕️У випадку виникнення ускладнень при вагітності, які потребують стаціонарного лікування, військовослужбовцям-жінкам надається відпустка згідно з терміном вагітності, який складає 30 тижнів.

❗️Важливо відзначити, що для оскарження висновків комісії, рекомендується пройти додаткові, незалежні медичні обстеження та огляди, в тому числі в приватних клініках.

#військовалікарськакомісія #стаття73 #ВЛКуЗСУ #вагітністьівійськоваслужба #непридатністьдовійськовоїслужби #медичніобстеження #вагітнавійськова #оскарженнявисновківВЛК #відпусткапривагітності #ВійськовоМедичнаЕкспертиза #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *