ВЛК: Стаття 38 розкладу хвороб наказу №402

🚑 Стаття 38 розкладу хвороб пов’язана з  некоронарогенними хворобами серця (перикарда, міокарда, ендокарда, клапанного апарату), порушеннями легеневого кровообігу (легенева емболія, усі форми легенево-серцевої недостатності, хвороби легеневих судин), кардіоміопатією, порушенням серцевого ритму та провідності, дегенерацією міокарду, пролапсом мітрального клапана та інші ураження клапанів серця.

🔬Важливо знати, що для встановлення непридатності або обмеження до військової служби, наведені хвороби мають супроводжуватись серцевою недостатністю, від ступеню якої і залежить висновок військово-лікарської комісії (ВЛК).

📚 У відповідності до пункту 38-а, якщо хвороба супроводжується серцевою недостатністю другої “Б” стадії або третьої, то таку особу мають визнати непридатною до служби.

🏷️ У випадку з пунктом 38-б, осіб з некоронарогенними хворобами серця, що супроводжуються серцевою недостатністю другої “А” стадії, визнають непридатними або обмежено придатними до служби.

💪 У випадках наявності серцевої недостатності першої стадії, або її відсутності, осіб визнають придатними до служби.

🚑Варто знати, що процес проходження ВЛК (лікарської комісії) не завжди є грунтовним та об’єктивним. Тому варто мати результати досліджень від незалежних фахівців, аби у випадку прийняття комісією спарного рішення, його можна було оскаржити. Юристи АБ Юрконсал можуть надати допомогу у питанні визначення ступеню придатності до служби, оскарженню висновків ВЛК.

#медицина #військова_служба #здоров’я_серця #законодавство #військовозобовязаний #хвороби_серця #захворювання_серця #військоволікарська_комісія #ВЛК #стаття38. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *