ВЛК: Стаття 20 розкладу хвороб наказу №402

📘 Стаття 20 розкладу хвороб стосується захворювань нервової системи. До неї включено такі хвороби: запальні хвороби центральної нервової системи, їх наслідки G00-G09 (усі форми бактеріального та неуточненого менінгіту, енцефаліт, мієліт, енцефаломієліт, внутрішньочерепний та внутрішньохребтовий абсцес)

🚫 За пунктом 20-а непридатними до військової служби вважаються особи, які страждають від хвороб нервової системи, що проявляються глибокими паралічами або парезами, вираженим паркінсонізмом, атактичними розладами, вираженою гідроцефалією та іншими критичними захворюваннями.

⚠️ Щодо пункту 20-б, то непридатними до військової служби або обмежено придатними,  є особи з хворобами нервової системи з повільним перебігом.

💡 Згідно з пунктом 20-в до придатних у воєнний час відносяться особи із залишковими явищами ураження нервової системи з незначними порушеннями функцій і окремими органічними ознаками.

🟢 За пунктом 20-г до придатними визнаються особи з залишковими явищами ураження нервової системи з вегетативно-судинною нестійкістю без порушень функцій.

📋 Питання про придатність до військової служби виноситься після стаціонарного обстеження. На вплив наслідків нейроінфекції на працездатність або виконання обов’язків військової служби указують характеристики з місця роботи чи навчання.

🏥 Високий рівень імовірності подальших ускладнень з боку нервової системи після гострих запальних хвороб ЦНС середньоважкого або важкого перебігу може бути причиною визнання непридатності до навчання у ВВНЗ.

👨‍⚖️ Юридична компанія “Юрконсалт” займається питаннями проходження ВЛК, оскарження висновків ВЛК та аналізу медичних документів. Якщо вам потрібна консультація щодо ступеня придатності до військової служби, спеціалісти завжди готові надати професійну допомогу.

#ВЛК #Військоволікарськакомісія #Стаття20 #Військовийзаклик #Запальніхвороби #Юрконсалт #Здоров’я #Військоваобов’язка #Військовослужбовець #Медичнідокументи. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *