ВЛК: Стаття 12 розкладу хвороб наказу №402

👩‍⚕️Стаття 12 Розкладу хвороб пов’язана з хворобами крові, до неї включено такі захворювання: анемії (аліментарні, гемолітичні, апластичні, постгеморагічні) D50-D64; порушення згортання крові, пурпура (ідіопатична, тромбоцитопенічна), геморагічні стани D63-D69; інші хвороби крові та кровотворних органів (агранулоцитоз, хвороби селезінки) D70-D77; деякі порушення із залученням імунного механізму (усі види саркоїдозу, імунодефіцити) D80-D89

📌За пунктом Статті 12-А військовозобов’заних та військових визнають непридатними до військової служби, якщо їх хвороби є швидко прогресуючючими зі значними порушеннями функцій. 

⚕️Під пункт Статті 12-Б підпадають особи, чиї хвороби є повільно прогресуючими з помірними порушеннями функцій та частими загостреннями. За цим пунктом ВЛК може визнати особу непридатною або обмежено придатною до служби.

⚕️Якщо ж хвороби мають незначний вплив на організм та рідко загострюються, то встановлюється пункт Статті 12-В, за яким військовозобов’язаного або військового у воєнний час мають визнати придатним до служби.

⚕️Якщо ж військовий або військовозобов’язаний перенесли нещодавно одну з гострих хвороб крові і потребують терміну на відновлення, встановлюється пункт Статті 12-Г, і ВЛК робить висновок про тимчасову непридатність до служби.

🔬 Консультації з проходження ВЛК, оскарження висновків ВЛК та вивчення медичних документів надають юристи й адвокати юридичної компанії “Юрконсалт”. Ці спеціалісти допоможуть вам в під час вирішення питань щодо придатності до військової служби.

#військовозобов’язані #ВЛК #здоров’я #військовослужбовці #військова_комісія #медичний_огляд #хвороби_крові #відстрочка від_призову #набуті_захворювання #юридичні_консультації. #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *