Постійний догляд за літньою людиною як підстава для відстрочки. Як оформити такий догляд та отримати відстрочку в ТЦК та СП?

👥 Постійний догляд – це невід’ємний аспект життя людей з обмеженими можливостями, хворими, або літніми людьми. Вони потребують постійної підтримки, допомоги та нагляду в щоденних зовнішніх справах, що може бути надано рідними, друзями, професійними доглядачами або медичними спеціалістами.

🧍‍♂️ Постійний догляд може бути встановлений для людей з різними видами обмежень. Такі особи можуть бути дорослими або дітьми з фізичними, інтелектуальними або розумовими обмеженнями. Також до цієї категорії можуть входити особи з хронічними захворюваннями, психічними розладами, травмами мозку, похилим віком, діти з особливими потребами, а також люди після операцій або тяжких травм.

⚙️ Встановлення постійного догляду може здійснюватися різними інстанціями. Це можуть бути соціальні служби, лікарі та медичні фахівці, судові органи, або навіть члени сім’ї або опікуни.

✍️ Відстрочка в ТЦК та СП може бути отримана особою, яка забезпечує постійний догляд. Це вказано в статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Право на відстрочку мають опікуни людини з інвалідністю, визнаної судом недієздатною. А також ті, що здійснюють догляд за людиною, яка за висновком МСЕК або лікарської комісії потребує постійного догляду і це підтверджується відповідним документом виданим Управлінням праці та соціального захисту населення.

#ПостійнийДогляд, #ТЦК, #СП, #Відстрочка, #ДоглядЗаЛюдиною, #СоціальнийЗахист, #СудоваВідстрочка, #Опікуни, #Інвалідність, #СоціальнаДопомога.#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *