Порядок вручення повісток під час мобілізації. Консультація воєнного адвоката

⚖️Мобілізація в Україні триває вже понад рік, і з цим зв’язані питання залишаються досить актуальними. Одним з найчастішіх є порядок вручення повісток. Все ж у мережі досить багато інформації щодо цього, але не усе є точно перевіреною та актуальною.

⚖️Важливо зазначити, що вкрай немає окремого нормативно-правового документа, який би регулював всі питання, які пов’язані з врученням повісток. Тому основними джерелами тут є Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та Постанова Кабінету Міністрів “Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів”.

🤓Вручення повісток могут виконувати недалеко всі: працівники ТЦК и СП, роботодавці, а також органи місцевого самоврядування. Однак особисте отримання повістки під підпис є обов’язковим. Хоча й часто можна почути, що повістка може бути вручена іншим особам для подальшої передачі військовозобов’язаному, такі дії вважаються неналежним врученням. Тому наявка військовозобов’язаного в ТЦК та СП за даною повісткою не створює жодних юридичних наслідків.

🗂️Важливим є питання які документи повинна пред’явити особа, яка вручає повістку. Спершу, це службове посвідчення, яке підтверджує її приналежність до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

🌍Місця для вручення повісток можуть бути найрізноманітніші – з місця проживання закінчуючи просто на вулиці. Немає жодного законодавчого акта, який би регулював це питання.

❗️Якщо відбулося порушення порядку вручення повістки, то це не створює жодних юридичних наслідків. Наприклад, якщо повістку намагається вручити особа в військовій формі, але без відповідних документів, то можна відмовитися від прийому такої повістки.

➡️У випадку, якщо вже склали протокол про відмову від отримання опвістки та винесли постанову за неявку до ТЦК та СП за належно врученою повісткою, потрібно буде скористатися послугами адвоката для подання скарги в суд.

🇺🇦В такі неоднозначні ситуації вкрай важливо знати свої права та вимагати їх дотримання від осіб, що вручають повістки. І не забувати про консультації воєнного адвоката.

#Повістка #Мобілізація #ВоєннийАдвокат #Військо #Призовник #Військовозобов’язаний #Україна #ПравоУкраїни #ВійськовийОблік #ЗахистПрав.#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *