Виїзд чоловіків за кордон в супроводі інваліда 1 або 2 групи. Консультація воєнного адвоката!

🌍 Виїзд чоловіків за кордон у супроводі інваліда 1 або 2 групи – актуальна поширена тема в Україні. Адже згідно постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р., № 57, громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які супроводжують осіб з групою інвалідності, мають право виїздити за межі країни. Такий виїзд можливий в ролі супроводжуючої особи – родича, представника доглядальних служб або організацій.

💡 Хто ж може супроводжувати інваліда за кордон? Особа, що має родинні стосунки з інвалідом. Діти можуть супроводжувати батьків і навпаки, чоловіки – своїх дружин, якщо вони мають інвалідність. Фізичні особи, які забезпечують доглядові послуги для осіб з інвалідністю, також мають це право. Важливим є наявність підтверджувальних документів про постійний догляд за інвалідом.

📝 Коли йде мова про виїзд за кордон з інвалідом, виникає питання про необхідні документи. Вони включають оригінали або нотаріально завірені копії документів про родинні відносини та інвалідність особи, яка потребує супроводу. Що стосується потвердження інвалідності, про справу не пройде лише з відповідною довідкою МСЕК.

🚫 Питання про можливу відмову в перетині кордону важливе. Таке може статися, якщо не було надано весь необхідний пакет документів. У таких випадках консультація адвоката може бути корисною.

👨‍⚖️ Не обійтися без допомоги адвоката, якщо відмову у перетині кордону надано на незаконних підставах. Воєнний адвокат допоможе визначити підстави для відмови, виявить порушення закону при прийнятті рішення про відмову, оформити подачу до суду та представити інтереси особи в суді.

🔎 Чи потрібна допомога адвоката при виїзді за кордон з інвалідом? Якщо Вам необхідні консультації щодо переліку документів, Ви отримали відмову, у Вас немає юридичних знань і навичок для оскарження або хочете підвищити свої шанси на успішність оскарження, то звернення до адвоката – виправдане рішення.

#адвокат #їздзакордон #праваЕпособ #україна #консулЬтації #воєннийАдвокат #інвалід #супровід #виїздЗаКордон #групаІнвалідності#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *