Як оскаржити відмову в наданні відстрочки під час мобілізації та воєнного стану?

💼 Виникає все більше і більше спірних моментів щодо тлумачення умов відстрочки від проходження військової служби. Більшість людей, які самостійно намагаються реалізувати своє право на відстрочку, стикаються з порушеннями своїх прав. Багато з них, отримавши відмову, не шукають правосуддя, оскільки не знають механізмів оскарження відмов з боку військової комісії.

🖋 За загальним правилом щоб отримати відстрочку, потрібно правильно повідомити Територіальний центр комплектування (ТЦК) про обставини та бажання реалізувати своє право, а також отримати відповідь стосовно розгляду заяви. Втім, за ситуацією, коли відстрочка необхідна але відмовляють у її отриманні в ТЦК, багато людей залишаються безрозрахунковими.

⚖️ Розглянемо ситуацію, коли є правовий механізм для оскарження відмови у наданні відстрочки в судовому порядку. Судова практика в даному напрямку все ще формується, і прийняті рішення можуть бути суперечливими залежно від суду, що виносить вердикт.

📃 Яскравим прикладом позитивного рішення було рішення Чернівецького окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та скасував рішення Дністровського районного ТЦК щодо військовозобов’язаного, який мав дружину з інвалідністю ІІІ групи.

🔎 Якщо у вас виникли проблеми у оформленні відстрочки, не зволікайте, звертайтеся до ЮК «Юрконсалт». Спеціалісти компанії мають індивідуальний підхід до кожного клієнта, ретельно проаналізують ситуації та допоможуть з їх розв’язанням.

 #мобілізація #відстрочка #оскарження #військовослужба #права #суд #воєннийстан #україна #тіктокукраїна #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *