Законодавчо врегульовано порядок виплати грошового забезпечення працівникам цивільного захисту, ДСНС, що знаходяться у полоні

💼 Закон України №3379-IX від 06.09.2023 доповнив статтю 125 Кодексу цивільного захисту України. Він регулює, що розміри, порядок та умови грошового забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту встановлюються Кабінетом Міністрів України.

🚁 Крім того, додатково з’явилась частина, яка гарантує, що для осіб, які стали полоненими, захопленими заручниками, або зникли безвісти, зберігається грошове забезпечення за останнім місцем проходження служби в розмірі посадового окладу і інших видів заробітку.

👨‍👩‍👧‍👦 Законодавство також забезпечує щомісячну виплату для сімей полонених працівників цивільного захисту, в порядку і розмірах, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

🚫 Проте, дія закону не застосовується на осіб служби цивільного захисту, які добровільно здалися в полон або самовільно залишили місця служби.

💵 Законом передбачено, що грошове забезпечення виплачується близьким спорідненим осіб, рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

📈 У разі індексації грошового забезпечення, в тому числі додаткового та інших видів, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, таке забезпечення виплачується з урахуванням такої індексації. Порядок та умови перерахунку встановлюються Кабінетом Міністрів України.

✅ Щодо виплати грошового забезпечення, вона здійснюється не більше ніж до дня виключення особи рядового та начальницького складу служби цивільного захисту із списків особового складу органу (підрозділу) цивільного захисту.

#ЗаконУкраїни #ЦивільнийЗахист #ДСНС #Полон #ГрошовеЗабезпечення #СімейнеЗабезпечення #Україна #Суспільство #Реформи #ПравоЙСправедливість #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *