ВЛК: Стаття 1 розкладу хвороб наказу №402

📌 Поняття “Ступінь придатності: Стаття 1 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК)” відображає норми Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ (Наказ № 402), які регулюють критерії придатності військовослужбовців для служби або мобілізації. Відповідно до цієї Статті 1 ВЛК, особи діляться на категорії:

🔴 Якщо ми говоримо про “непридатних”, то це особи, що мають серйозні та ускладнені форми гострих інфекційних або паразитарних захворювань (включаючи поліомієліт, енцефаліт, герпетичну інфекцію, дифтерію, вірусні геморагічні гарячки, малярію та ін.) або хронічні, рецидивні форми цих захворювань, що важко піддаються лікуванню.

⚠️ Проте слід завжди чітко відрізняти похідні інфекції та наслідки токсичних укусів комах чи плазунів, оскільки останні відносяться до класу травм і отруєнь.

🔬 Важливо мати на увазі, що не всі випадки тяжкого перебігу інфекції супроводжуються ускладненнями. Тому винесення рішення ВЛК про необхідність лікарняного відпустки після стаціонарного та реабілітаційного лікування є доречним.

✅ Якщо йдеться про “придатних”, то це особи, які протягом року після загострення або перенесення гострих інфекційних та паразитарних захворювань не мали ускладнень.

🤔 Що стосується військово-лікарської комісії, то вона не завжди повноцінно оцінює стан здоров’я військовослужбовця із комплексним вивченням усіх діагнозів. Тому ви маєте право пройти незалежні обстеження в приватних клініках, отримати аналізи в незалежних лабораторіях, зробити нові знімки МРТ або КТ, щоб мати можливість оскаржити висновок комісії.

#стаття1ВЛК #військоваекспертиза #їйськоволікарська #комісія #здоровя #медогляд #ВЛК #медкомісія #оскарженняВЛК #медичніобстеження #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *