Студентів, які взяли академвідпустку, можуть мобілізувати – роз’яснення Міністерства освіти та науки!

🏢 Міністерство освіти і науки України видало роз’яснення про те, що студенти, які перебувають в академічній відпустці, підпадають під мобілізацію.
📚 Відповідно до Закону “Про вищу освіту”, особи, які навчаються у вищих навчальних закладах, мають право на академічну відпустку або перерву в навчанні зі збереженням певних прав.
🔍 Це включає право на поновлення на навчання в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.
⚖️ Закон також надає студентам право перервати навчання у зв’язку з обставинами, що перешкоджають завершенню освітньої програми, такими як стан здоров’я, призов на строкову військову службу або сімейні обставини.
💼 Порядок надання академічної відпустки та поновлення на навчання визначається центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.
📝 До набрання чинності новими нормативно-правовими актами вищим навчальним закладам рекомендується використовувати положення Положення про академічні відпустки та поновлення в навчанні у вищих навчальних закладах, яке було затверджено спільно Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров’я у 1996 році.
💰 Студенти, які навчаються за державним або регіональним замовленням, зобов’язані поновити навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб і можуть бути переведені на бюджетні місця, якщо це передбачено законодавством.
🔔 Таким чином, під час академічної відпустки студенти підлягають мобілізації під час воєнного стану.
#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #Міністерство_освіти_і_науки_України
#роз’яснення
#студенти
#академічна_відпустка
#поновлення_на_навчання
#вищі_навчальні_заклади
#право
#мобілізація
#Закон_Про_вищу_освіту
#особи

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *