Як шахраї за допомогою Ощадбанку ошукали вдову героя більш ніж на 3,6 мільони гривень!

🏦 Наше бюро займається банківськими та військовими питаннями. В цій справі доводиться застосовувати обидві практики.

💸 В листопаді 2022 р. наша клієнтка отримала грошову виплату за чоловіка, який загинув при захисті Батьківщини. Нагадаю, зараз розмір одноразової грошової допомоги становить 15 мільонів гривень.

💰 Вказані кошти вона отримувала в тому числі і на спільну дитину, що б забезпечити їй нормальне майбутнє.

🏦 На сьогодні грошову винагороду виплачують через державні банки, як правило це Ощадбанк та Приватбанк. Клієнтка отримувала виплату в Ощадбанку.

💼 При оформленні виплати працівник Ощадбанку запропонувала клієнтці відкрити спеціальний депозит “Захисник” (надалі ви зрозумієте що така назва звучить дуже цинічно), оскільки як було сказано, знаходження коштів на депозиті Ощадбанку повністю гарантуються державою, тобто втратити ці кошти неможливо.

💼 Особливістю вказаного депозиту було те, що депозит укладається на 3 місяці. Якщо ж кошти не знімаєш – він автоматично подовжується ще на 3 місяці. Тобто кожні три місяці відкривається “вікно” на один день в межах якого можна зняти кошти з рахунку через веб-застосунок, відмовившись від подовження депозиту.

📞 Зрозуміло, що про день, коли можна розірвати депозит знала лише клієнт та працівники банку.

📲 Я знаю багато працівників Ощадбанку, та й про сам банк не хочу сказати нічого поганого, там працює багато хороших людей, але в даному випадку я впевнений, що саме за інформацією когось з працівників банку сталася наступна ситуація:

📞 За день до дня закінчення строку депозиту на телефон клієнтки почали надходити та збрасуватися дзвінки від схожих номерів. Відповідно в телефонній книзі збереглися ці останні вхідні дзвінки.

🤔 Як вже пізніше стало відомо – завдяки вказаним дзвінкам на телефон клієнта шахраї створюють дублікат сім-карти, надавши працівникам мобільного оператора інформацію про ім’я клієнта, її номер, та останні дзвінки.

📲 Саме завдяки вказаній схемі було створено дублікат сім-картки клієнта.

💰 Після цього маючи лише дублікат сім-картки шахраї отримують доступ до мобільного додатку Ощадбанку, знімають кошти з депозиту на рахунок клієнта, та одразу переводять кошти в розмірі більше 3 600 000.

🔒 При цьому деталі операції – купівля-продаж нерухомого майна о 6й ранку у невідомого ФОПА. Чому служба безпеки банку проводить платіж за купівлю нерухомості на таку велику суму, при цьому не провівши ретельної ідентифікації клієнта – мені не зрозуміло.

🛡️ Про те, що в принципі проводити платежі які не є звичайними для власника рахунку (а платежі на 3,6 мільона гривень наша клієнтка не робила ніколи) – і такі платежі можливо акцептувати лише через мобільний додаток – я взагалі промовчу. На мою думку платежі більше ніж на 50 тисяч гривень повинні ретельно перевірятися, а власник рахунку повинен проходити сурову ідентифікацію.

⚖️ Зараз вказана справа знаходиться в суді. Також була написана заява до правоохоронних органів. Зрозуміло, що банк нічого не визнає. Але і так зрозуміло що тут працювала зв’язка з працівника банку та телефонних шахраїв.

🔚 Чи закінчиться вказана історія для нашого клієнта хеппі-ендом – буде вирішувати суд.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #бюро #банківські_питання #військові_питання #грошова_виплата #депозит #шахраї #проблема_з_банком #суд #правоохоронні_органи #клієнтка

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *