З 1 жовтня жінки-медики мають стати на військовий облік. Що зміниться?

✅ З 1 жовтня 2023 року українські жінки-медичні працівниці будуть зобов’язані стати на військовий облік. 📌 Міністерство охорони здоров’я оприлюднило роз’яснення, які зміни стосуватимуться цих жінок.

👉 Міністерство наголошує, що всі жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну освіту або працюють за такими професіями, як лікар, стоматолог, акушерка, медсестра, фармацевт або науковий співробітник, вже повинні бути зареєстровані для проходження військової служби.

🗓 Згідно з повідомленням Міністерства, з січня 2023 року студентки медичних або фармацевтичних спеціальностей будуть ставати на військовий облік одразу після закінчення навчання. 📑 Навчальні заклади подаватимуть списки випускниць до місцевих центрів комплектування та соціальної підтримки за два місяці до випуску.

✅ З 1 жовтня 2023 року всі жінки-медики та фармацевти, які ще не стали на військовий облік, будуть зобов’язані це зробити. 📌 Однак реєстрація не дорівнює мобілізації, оскільки необхідно лише зібрати дані про наявний резерв медичних працівників у країні.

⏰ Жінки-медики мають три роки, до 31 грудня 2026 року, щоб стати на військовий облік. 📝 Протягом цього часу вони все ще можуть бути працевлаштовані без пред’явлення військового квитка. 📍 Однак вони повинні бути поінформовані про те, що роботодавець зобов’язаний повідомити про це центр комплектування та соціальної підтримки. 🚀 Після цього жінка повинна сама з’явитися до центру, щоб стати на військовий облік.

✔️ Міністерство підтверджує, що жінки-медики можуть виїжджати за кордон без будь-яких обмежень. ⚠️ Після 1 жовтня 2023 року не буде жодних змін в умовах подорожей для жінок з медичною або фармацевтичною освітою, незалежно від їхнього статусу військового обліку. 🚫 Наразі обмеження на виїзд діють лише для окремих категорій державних службовців та посадових осіб, які займають певні посади.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #жінки_медичні_працівниці #військовий_облік #МОЗ #україна #медики #фармацевти #військовий_обов’язок #військова_служба #реєстрація #професії #закон

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *