🔹Відстрочка під час мобілізації🔹 Право на відстрочку — це можливість не призив !

🔹 Відстрочка під час мобілізації
Право на відстрочку – це можливість бути звільненим від військової служби під час мобілізації. Звісно, можна відмовитися від цього права.

🔹 Хто має право на відстрочку?
1. Особи, заброньовані за органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими державними органами, а також підприємствами, установами та організаціями.
2. Особи з інвалідністю або тимчасово непридатні до військової служби на строк до 6 місяців за висновком військово-лікарської комісії.
3. Якщо на утриманні трьох і більше дітей віком до 18 років. ⚠️

🔹 Важливо note⚠️, що між призовником і дитиною не потрібно перебувати у родинних стосунках.

4. Якщо один з батьків забезпечує виховання дитини/дітей до 18 років.
5. Жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, усиновителі, прийомні батьки, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.
6. Жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, усиновителі, прийомні батьки, які доглядають за дитиною з тяжкою перинатальною черепно-мозковою травмою, рідкісними вродженими захворюваннями, онкологічними, онкогематологічними захворюваннями, дитячим церебральним паралічем, тяжкими психічними розладами, інсулінозалежним цукровим діабетом І типу, хронічною нирковою недостатністю ІV стадії, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органів, паліативної допомоги, без встановлення інвалідності. ⚠️

🔹 Важливо note⚠️, що для підтвердження діагнозу потрібен висновок лікарсько-консультативної комісії.

7. Якщо один з батьків доглядає за повнолітньою дитиною з інвалідністю 1-ї або 2-ї групи.
8. Усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 18 років.
9. Ті, хто доглядає за хворою дружиною/чоловіком, дитиною, а також за власними батьками або дружиною/чоловіком, які за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду. ⚠️

🔹 Важливо note⚠️, що потрібні документи, які підтверджують догляд (документи з органу соціального захисту населення).

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #Відстрочка_під_час_мобілізації #право_на_відстрочку #військова_служба #мобілізація #інвалідність #усиновлення #опіка #піклування #прин foster #батьківство

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *