Зміни у правилах відстрочки для чоловіків, що здобувають другу освіту – з’явився новий законопроект!

🔹 Відстрочка від призову на строкову військову службу може бути надана студентам професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які навчаються за денною або дуальною формою навчання та переходять на наступний рівень освіти, якщо новий рівень освіти є вищим за попередній.
🔹 Крім того, запропонований закон дозволить надавати відстрочку від призову на військову службу аспірантам та докторантам, які навчаються за денною або дуальною формою навчання, а також науково-педагогічним та педагогічним працівникам закладів освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, які здобувають наукові ступені за спеціальностями, визначеними Міністерством освіти і науки України.
🔹 Автори законопроекту зазначають, що він має на меті надати особам можливість здобувати освіту та отримати відстрочку від призову на військову службу під час повномасштабної війни.
🔹 Це стосується студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які переходять на наступний рівень освіти, а також докторантів, які навчаються на денній формі навчання або за дуальною формою навчання.
🔹 Запропонований закон також має на меті зберегти право на відстрочку для науково-педагогічних працівників вищих та професійно-технічних навчальних закладів.
🔹 Крім того, пропонується забезпечити право на відстрочку для студентів, які здобувають ступені за спеціальностями, визначеними Міністерством освіти і науки, незалежно від того, чи вони вперше вступають на новий рівень освіти.
🔹 Крім того, законодавці вважають, що запропонований закон запобігатиме зловживанню правом на відстрочку, оскільки він зберігає право на відстрочку лише для тих, хто переходить на вищий рівень освіти за денною або дуальною формою навчання.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #відстрочка #призов #строкова_військова_служба #студенти #професійно-технічні_навчальні_заклади #вищі_навчальні_заклади #денна_форма_навчання #дуальна_форма_навчання #аспіранти #докторанти

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *