Реєстр призовників в Україні: дані з яких відомств будуть у базі згідно з законопроектом №10062

🔹 Наразі в Україні триває робота над створенням Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. Це дозволить військкоматам автоматично отримувати дані з різних реєстрів. Як зазначають у Міністерстві оборони, мета реєстру – зменшити кількість додаткових візитів українців до військового комісаріату та військової частини для отримання довідок чи дозволів.

🔹 Наразі Міноборони організовує інформаційний обмін між реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, власниками (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи. Очікується, що це дозволить підвищити якість персональних даних призовників, військовослужбовців та резервістів у реєстрі.

🔹 Окрім облікових даних, до даних військовозобов’язаного буде додана інформація для зв’язку, зокрема контактні номери телефонів та адреси електронної пошти. Таким чином, у майбутньому при заповненні реєстру можна буде передбачити процедуру надсилання повідомлень не тільки поштою або вручення під розпис – а й засобами електронного зв’язку!

🔹 Міністерство оборони вже підписало, серед іншого, спільні накази про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії Реєстру, а також працює над визначенням механізмів обміну інформацією з такими відомствами: Міністерством фінансів, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством освіти і науки, Державною судовою адміністрацією. Також ведеться робота над приєднанням інших відомств, таких як Міністерство охорони здоров’я, Пенсійний фонд, Генеральна прокуратура тощо.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #Україна #Єдиний_державний_реєстр #військовозобов’язані #Міністерство_оборони #довідки_візити #інформаційний_обмін #персональні_дані #контактні_номери #електронна_пошта #електронний_зв’язок

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *