Пільги для дітей загиблого військовослужбовця

🔹 Пільги для дітей загиблих військовослужбовців

Діти, чия батьків загинули під час військової служби, мають право на всі ті ж пільги, які надаються родинам загиблих захисників, а також мають право:

– вступ на спеціальність у вищі освітні заклади державного та комунального сектору поза конкурсом, з фінансуванням з державного та місцевого бюджету;

– пріоритетний прийом до дитячих установ за місцем проживання.

Крім того, ці діти мають право на безкоштовну психологічну допомогу.

Діти також мають право на пенсію в разі втрати годувальника: дорослим дітям військових, що загинули від війни, держава виплачує 70% від їх заробітку. Також така ж сума виплачується на кожну неповнолітню дитину. Якщо дітей більше двох, то розмір пенсії на кожну з них становить 50% від їх заробітку.

🔹 Пільги для дітей осіб, які перебувають під в’язницею

Важливо! Пільги надаються, якщо є факт позбавлення особистої свободи.

Діти осіб, яких позбавлено особистої свободи через збройну агресію проти України, мають право на пріоритетний прийом до дитячих установ за місцем проживання.

Крім того, держава забезпечує дітям осіб, які перебувають під в’язницею через збройну агресію проти України, а також дітям осіб, які загинули (померли), у тому числі дітям, які навчаються повним робочим днем в професійних, технічних та вищих навчальних закладах, підтримку для здобуття професійної, технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах до досягнення ними 23 років. Державна підтримка надається у формі:

– повної оплати навчання за рахунок державного або місцевого бюджету для вступників, які вступають на професійну, технічну та вищу освіту за державним (регіональним) замовленням, відповідно до умов і правил прийому до навчальних закладів;

– часткової оплати навчання за рахунок державного або місцевого бюджету шляхом надання пільгових довгострокових кредитів особам, які вступають на професійну, технічну та вищу освіту за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб;

– соціальної стипендії для осіб, які навчаються за державним або регіональним замовленням на повний робочий день;

– безкоштовного надання підручників з бібліотеки навчального закладу;

– безкоштовного доступу до Інтернету та баз даних у державних та комунальних навчальних закладах;

– безкоштовного проживання в гуртожитках для учнів та студентів або проживання з пільговою оплатою в студентських гуртожитках для осіб, які навчаються повним робочим днем.

Щоб отримати державну підтримку, особа особисто подає заяву до керівника відповідного навчального закладу, де зазначає потребу в певних видах державної підтримки. Рішення про надання певного виду підтримки приймає керівник навчального закладу.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #Пільги_для_дітей #загиблих_військовослужбовців #освіта #прийом_до_дитячих_установ #психологічна_допомога #пенсія #в’язниця #збройна_агресія #освіта_для_дітей_під_в’язницею #підтримка_держави

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *