Уповноважений з прав людини пропонує виключити термін “обмежено придатний” при проходженні ВЛК. Чи будуть служити всі?

✳️ До кінця вересня всі військово-лікарські комісії будуть перевірені в Україні. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

✳️ Наразі 75% ВЛК вже пройшли перевірку.

💁‍♂️ “Наша інституція здійснює перевірку ВЛК, і наразі ми вже перевірили 75% ВЛК. Ми маємо завдання до кінця місяця перевірити 100% ВЛК в Україні”, – зазначив Лубінець.

💁‍♂️ Також він розповів про виявлені порушення щодо військовозобов’язаних після проходження ВЛК.

💁‍♂️ “Щодо рішення “обмежено придатний”, ми зафіксували багато випадків, коли через корупційний елемент видавалися довідки громадянам, які мають хороше здоров’я, як “непридатним”. А тим громадянам України, які мають проблеми зі здоров’ям і довготривалі діагнози, видавалися довідки “обмежено придатний”. Це потребує регулювання”, – підкреслив омбудсмен.

❗️ “Громадянин України повинен бути або придатний для виконання військової служби, або непридатний. Якщо він не може виконувати бойові завдання зі зброєю на передовій через своє здоров’я, але має проблеми з хребтом, він може функціонувати у штабі або в ракетних військах. Все це потрібно врегулювати”, – заявив Дмитро Лубінець.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #Вересень #військоволікарськікомісії #перевірка #Україна #УповноваженийВерховноїРади #ДмитроЛубінець #порушення #обмеженопридатний #здоров’я #військоваслужба #хребет

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *