Роботодавцям загрожують штрафи за співробітника без військово-облікового документу. Розмір штрафу до 8500 грн!

📌 Будь-який роботодавець перед прийняттям на роботу зобов’язаний перевірити, чи перебуває претендент на посаду військовозобов’язаного, де саме і чи є дані актуальними, наголосив Олександр Коновалов, начальник сектору комплектування Київського міського територіально-військового комісаріату, полковник.

📌 Якщо кандидат на посаду не надасть жодних відомостей щодо свого військового обов’язку, роботодавець не має права приймати його на роботу, як зазначено в Постанові Уряду України від 30 грудня 2022 року № 1487 “Про порядок організації та проходження військової служби призовниками, військовозобов’язаними та резервістами”.

📌 Згідно зі статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення цієї вимоги тягне за собою покарання.

📌 Штрафи різняться за розміром для громадян та посадових осіб. Для громадян штраф становить від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 3400 гривень). Для посадових осіб – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 5100 гривень).

📌 Якщо те саме порушення вчинено протягом року або в особливий період, то на громадян накладається штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 5100 гривень), а на посадових осіб – від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 8500 гривень).

📌 Крім того, за словами чиновника, центри зайнятості не зможуть надати статус безробітного тому, хто підпадає під мобілізацію, якщо у нього немає військового квитка.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #військовозобов’язаний #роботодавець #перевірка #посада #обов’язок #постанова #штраф #громадяни #посадові_особи #мобілізація

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *