В Україні планується мастштабна реформа ВЛК. Планується зменшення корупційних ризиків!

🔹В Україні планується проведення великої комплексної реформи військово-лікарської комісії (ВЛК), оскільки початково ця система є дуже незручною для пацієнтів.
🔹Крім того, вона містить значну кількість корупційних ризиків, – заявив член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давід Арахамія.
🔹”У справі роботи ВЛК на сьогодні є поєднання корупційних ризиків та незручної системи для пацієнтів. Наприклад, бійців, які втратили кінцівки, змушують особисто збирати документи, їхати в різні місця і т. д.
🔹У нас вже було кілька засідань і робочих груп, на яких ми намагаємося з’ясувати всі особливості роботи ВЛК. Запропоновані зміни передбачають вдосконалення низки нормативних актів, зокрема, ми вже прийняли два закони, але весь пакет складається з декількох документів”, – зазначив політик.
🔹За його словами, в даний час здійснюється співпраця з кількома волонтерськими та ветеранськими організаціями щодо цього питання.
🔹”Ми хочемо впровадити комплексну реформу, яка зробить проходження ВЛК дуже зручним для тих, кому це дійсно потрібно. В той же час, ті, хто бажають купити результат за гроші, не зможуть цього зробити. Я думаю, що до Нового року весь пакет документів буде прийнятий”, – підкреслив парламентар.

#Україна #реформа #військоволікарськакомісія #корупція #пацієнти #документи

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *