Нацбанк посилив вимоги щодо фінмоніторингу для банків. Тепер всі ваші операції будуть ретельно перевірятися!

🔹 Починаючи з сьогоднішнього дня, 7 вересня, для банків встановлені нові вимоги щодо фінансового моніторингу: банки зобов’язані реагувати на випадки, коли клієнти перевищують максимальну суму фінансових операцій, яку вони заявляють.
🔹 Ця вимога не поширюється на фізичних осіб-клієнтів, які здійснюють звичайні фінансові операції з раціональним обґрунтуванням суми та обсягу.

🔹 Додано перелік підозрілих ознак, що стосуються фінансових операцій клієнта, а саме перевищення більш ніж у два рази на місяць максимальної суми фінансових операцій, заявленої клієнтом до установлення відносин/оновлення під час його обслуговування, і нетипова активність за рахунками клієнта.

🔹 Крім того, уточнили процедуру відповідної перевірки клієнтів, які є електронними резидентами (е-резидентами) щодо їх ідентифікації і верифікації.

🔹 Також регулюються процедури віддаленої установки відносин е-резидентами.

🔹 “Ці нововведення сприятимуть покращенню ефективності заходів фінансового моніторингу та створенню умов для зниження ризиків відмивання грошей/фінансування тероризму та іншої незаконної діяльності”, – зазначено у повідомленні Національного банку.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #фінансовий_моніторинг #банки #регулювання #фінансові_операції #підозрілі_ознаки #електронні_резиденти #ідентифікація #верифікація #резиденти #ризики

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *