Як реалізувати пільги на оплату комунальних послуг учасникам бойових дій, які мають посвідчення УБД?

🔹 У нашій країні швидко зростає кількість осіб, які отримують пільговий статус, зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих.

🔹 Отже, дедалі актуальнішою стає робота з пояснення права на пільги серед зацікавлених категорій громадян.

🔹 Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих передбачені пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартплати та інших комунальних послуг в розмірах 100%, 75% та 50% відповідно.

🔹 Членами сім’ї пільговиків є дружина (чи чоловік), неповнолітні діти, незаміжні повнолітні діти з інвалідністю І або ІІ групи, або особи з інвалідністю І групи, які проживають з особою з інвалідністю внаслідок війни групи І, доглядають за ними та не перебувають у зареєстрованому шлюбі. До сім’ї також належать непрацездатні батьки та особи, які перебувають під опікою чи піклуванням особи, яка має право на пільги і проживає з нею.

🔹 Щоб скористатися правом на пільгу з оплати житлово-комунальних послуг, необхідно звернутися до Пенсійного фонду України з двома заявами. У першій заяві треба внести відомості до Єдиного Державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. У другій заяві слід зазначити бажання отримати пільгу на оплату житлово-комунальних послуг. Також потрібно надати паспорт громадянина України, документи, що підтверджують право на пільгу, та обліковий номер реєстраційної картки платника податків.

🔹 Важливо зазначити, що без внесення відомостей до Єдиного Державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, неможливо скористатися цими пільгами. Заяви до Пенсійного фонду можна подати особисто, електронним шляхом через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або відправити поштою. Також можна звернутися до уповноважених осіб виконавчих органів місцевих рад, військової адміністрації чи Центру надання адміністративних послуг.

🔹 Щодо пільг на придбання палива, особі, яка має відповідний статус та проживає в будинку без центрального опалення, надається знижка на придбання палива. Для отримання цієї пільги треба звернутися до органів соціального захисту населення чи місцевого самоврядування з відповідною заявою та необхідними документами. Пільга діє раз на рік.

🔹 Отримані пільги на оплату житлово-комунальних послуг здійснюються у вигляді грошових переказів Пенсійним фондом України. Кошти перераховуються на рахунок пенсіонера, якщо отримувач є пенсіонером. В інших випадках Пенсійний фонд відкриває окремий рахунок для пільговика. У разі бажання отримати пільгу в іншому банку або через пошті, потрібно звернутися до відповідного органу пенсійного фонду.

🔹 Таким чином, для отримання пільг на оплату комунальних послуг та придбання палива необхідно знати процедуру та вчасно звертатися до відповідних органів. Додаткові пільги можуть бути надані місцевими органами влади, тому важливо звертатися до них для отримання повного переліку пільг у вашому регіоні.

🏷️ #пільги #комунальніпослуги #придбанняпалива #Пенсійнийфонд

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *