ЯК ОТРИМАТИ АКТ ВСТАНОВЛЕННЯ ФАКТУ ЗДІЙСНЕННЯ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ?

[B]📋 Що це за документ?[/B] Акт встановлення факту догляду – це документ, який підтверджує, що догляд здійснюється на непрофесійній основі за особою, яка його потребує. Потреба в догляді ґрунтується на наявності першої або другої групи інвалідності, що підтверджується довідкою МСЕК або висновком ЛКК, який свідчить про наявність розладів здоров’я, через які особа потребує постійного стороннього догляду на непрофесійній основі.

🤝 [B]Хто може оформити догляд за особами, які його потребують?[/B] Діти можуть оформити опіку над своїми батьками, онуки – над бабою чи дідом, чоловік – над батьками дружини, інші родичі, які можуть документально підтвердити свій зв’язок з особою, яка потребує опіки.

❓ [B]Навіщо потрібно отримувати акт встановлення факту догляду?[/B] Цей документ підтверджує факт, що Ви здійснюєте догляд і можете супроводжувати особу, яка потребує догляду, за кордон на лікування або оздоровлення. Під час воєнного стану або мобілізації забезпечення постійного стороннього догляду є підставою для:
– отримання дозволу на виїзд за кордон з особою, яка потребує догляду
– отримання відстрочки від призову на військову службу
– звільнення з військової служби у зв’язку з мобілізацією.

💼 Таким чином, постає питання про отримання документів, які підтверджують факт здійснення догляду за особою та отримання статусу опікуна.

📝 #догляд, #акт #встановлення_факту_догляду, #опіка, #здоров’я, #родичі, #документи, #статус_опікуна

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *