Як розлучитися під час вагітності? Консультація сімейного юриста!

🔸 Згідно зі статтею 110 Сімейного кодексу України позов про розірвання шлюбу не може бути поданий протягом вагітності дружини.

🔸 Але ця стаття містить винятки, коли подружжя може звертатися до суду про розірвання шлюбу під час вагітності дружини. Такими винятками є:

🔹 а) незаконна поведінка подружжя, що має ознаки злочину щодо іншого з подружжя

🔹 б) визнання іншою особою своєї батьківської приналежності до зачатої дитини під час вагітності.

🔸 Незаконна поведінка чоловіка, що має ознаки злочину, повинна бути спрямована в даному випадку безпосередньо на дружину.

🔸 Злочином є вчинення суспільно небезпечної винної дії (дії або бездіяльності), передбаченої Кримінальним кодексом України, суб’єктом злочину.

🔸 Суб’єкт злочину може бути звільнений від кримінальної відповідальності. Наприклад, чоловік під час вагітності дружини побив її тощо, але дружина пробачила йому цей злочин.

🔸 Отже, для звернення до суду про розірвання шлюбу за зазначеними вище підставами не обов’язково, щоб чоловік був засуджений, достатньо того, що він вчинив злочинні дії, які були зафіксовані правоохоронними органами, мають свідчення свідків тощо.

#адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine #СімейнійкодексУкраїни #розірванняшлюбу #вагітність #злочин #засудження #поведінка #батьківськаприналежність #суд #правовідносини #правоохоронніоргани

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *