Українські пенсіонери з тимчасово окупованої території можуть втратити пенсію, якщо не напишуть заяви до Пенсійного фонду

📌 Українські пенсіонери, що перебувають на тимчасово окупованій території, можуть втратити пенсію, якщо не звернуться до Пенсійного фонду.

📌 Відповдний законопроект 9453 був прийнятий Верховною Радою 24 серпня.

📌 Згідно з цим законопроектом, громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або перебувають на контрольованій урядом України території підчас тимчасової окупації, виплата пенсії проводиться тільки за умови повідомлення Пенсійному фонду про відсутність отримання пенсії від РФ у заяві про призначення, поновлення та продовження виплати пенсії.

📌 Також зазначається, що у випадку відсутності інформаційного обміну між пенсійними установами України та інших країн та неможливості документального підтвердження нездійснення іншою країною пенсійних виплат протягом визначених періодів, особа повинна повідомити про це Пенсійний фонд в заяві про призначення, поновлення та продовження виплати пенсії.

📌 Очевидно, наразі інформаційного обміну між пенсійними установами України та РФ немає. Таким чином, пенсіонери на тимчасово окупованих територіях, враховуючи законопроект, повинні подати відповідну заяву до Пенсійного фонду.

📌 Законопроект також визначає поняття фізичної ідентифікації пенсіонера.

📌 Крім того, законопроект передбачає, що пенсіонери, які не здійснюватимуть жодних операцій зі свого пенсійного рахунку протягом 6 місяців, можуть втратити свою пенсію.

📌 У такому випадку банки можуть повернути кошти з рахунку пенсіонера на вимогу Пенсійного фонду.

ℹ️ Теги: #пенсіонери #тимчасово_окупована_територія #законопроект #Пенсійний_фонд, #виплата_пенсії, #інформаційний_обмін, #фізична_ідентифікація, #пенсійний_рахунок, #втрата_пенсії.

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *