Якщо не можу оформити відстрочку, то і не можу виїхати з тещою?

⚠️ Українське законодавство щодо виїзду за кордон під час воєнного станує достатньо жорстким. Законодавство щодо прав чоловіків під час воєнногостану для багатьох є незрозумілим та заплутаним.
Один з таких прикладів – відстрочка, звільнення від мобілізації та виїзд за кордон.

⚠️ В правилах виїзду за кордон, які були схвалені Кабінетом Міністрів України, не зазначено обов’язку отримання відстрочки перед виїздом, якщо ти супроводжуєш інваліда. Тим більше: виїхати з тещею інвалідом зараз цілком можливо, а отримати відстрочку маючи тещу – практично не реально.. Це означає, що громадянинові не потрібно витрачати час і зусилля на оформлення цього документа. Однак, перед виїздом з тещею до закордону варто врахувати деякі моменти. 

⚠️ Важливим фактором для успішного виїзду є наявність у тещі 1 або 2 групи інвалідності. Це підтверджується довідкою МСЕК та пенсійним посвідченням інваліда.

⚠️ Також необхідно підтвердити спільну адресу прописки. Якщо ви та ваша теща маєте однакову адресу прописки, то для виїзду необхідно мати копії документів, що підтверджують ваше місце проживання – наприклад витяг про місце реєстрації особи, або відмітки у паспорті. У такому випадку вас не повинні затримати на кордоні.

⚠️ Однак, якщо ви та ваша теща маєте різні адреси, то необхідно провести ще одну процедуру – скласти акт про факт здійснення догляду. Це забезпечить вашу законність та забезпечить виїзд через кордон. 

⚠️ Таким чином, якщо вам потрібно виїхати за кордон з тещею, необхідно дотримуватися певних правил. Зазначте, що в правилах виїзду за кордон не зазначено обов’язку попереднього отримання відстрочки. Головне умова – наявність у тещі 1 або 2 групи інвалідності та спільна адреса проживання. В іншому випадку, необхідно скласти акт про факт здійснення догляду. Зважаючи на ці моменти, ви матимете можливість провести час з близькими, отримати необхідне лікування або відпочинок. 
#адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *