Допомогли розірвати шлюб між подружжям через суд! Участь клієнта була мінімальною!

Номер справи: 336/4071/23

Посилання на судове рішення в реєстрі: 112959121

🔹 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” успішно виграло справу у Шевченківському районному суді м. Запоріжжя про розірвання шлюбу між позивачем і відповідачем.

🔹 У цій справі, участь клієнта була мінімальною, оскільки вона уклала договір з нашим адвокатським бюро.

🔹 Суд встановив, що сторони шлюбу проживають окремо один від одного з січня 2023 року, мають постійні сварки та різні погляди на життя.

🔹 Враховуючи ці обставини, суд прийшов до висновку, що подальше спільне життя подружжя та збереження шлюбу суперечить їх інтересам, що має істотне значення.

🔹 На підставі цього, суд ухвалив рішення про розірвання шлюбу між сторонами. Заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі клієнта та позивача, і після розірвання шлюбу не будуть порушені їх особисті та майнові права.

🔹 Для забезпечення законного розірвання шлюбу, суд встановив зобов’язання відповідача надіслати копію рішення суду до органу державної реєстрації актів цивільного стану для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

🔹 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” виграє багато аналогічних справ і готове допомогти клієнтам у розірванні шлюбу. Для отримання детальної консультації та укладання договору звертайтеся до нас.

#Адвокатське_бюро #Розірвання_шлюбу #ЮРКОНСАЛТ #Правова_допомога #Судова_справа #Запоріжжя

Переглянути повний текст рішення суду:

336/4071/23

Пр.2/336/2100/2023

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22серпня2023року Шевченківськийрайонний судм.Запоріжжя ускладі головуючогосудді ГалущенкоЮ.А.,розглянувши впорядку спрощеногопозовного провадженняцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

В С Т А Н О В И В:

в травні 2023 року позивач звернулася до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що сторони з 04.03.2016 року перебувають в зареєстрованому шлюбі.

Від шлюбних відносин сторони спільних дітей не мають, але відповідач відмовляється подати спільну заяву про розірвання шлюбу до органів РАЦС.

Посилаючись на те, що сім`я фактично розпалася, шлюбні відносини між сторонами припинені через постійні сварки та різні погляди на життя, з січня 2023 року проживають окремо один від одного, збереження сім`ї неможливе, позивач просить суд розірвати шлюб, укладений між нею та відповідачем.

Ухвалою судді від 12.06.2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі, розгляд справи призначено без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідач відзиву на позов не подав, про дату та час судового засідання повідомлялася у визначеному ЦПК порядку за зареєстрованим місцем проживання,однак поштовийконверт ізсудовою повісткоюбув повернутийпідприємством поштовогозв`язку безвручення.Також, відповідач про дату та час судового засідання повідомлявся шляхом направлення СМС-повістки, яка доставлена завчасно, про що у справі наявна довідка про доставку СМС.

Згідно ч.5 ст.279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої сторони про інше.

Клопотань від учасників справи не надходило.

Всебічно вивчивши обставини справи, оцінивши наявні в справі докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом, суд приходить до висновку, що заявлені позовні вимоги підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Факт перебування сторін у шлюбі підтверджено свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_1 , виданим 04.03.2016 року Шевченківським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис № 56.

Від шлюбних відносин сторони спільних неповнолітніх дітей не мають, однак відповідач відмовляється подати спільну заяву про розірвання шлюбу до органів РАЦС.

Статтею 24 Сімейного кодексу України встановлено, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається. Таке положення національного законодавства України відповідає статті 16 Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, згідно з якою чоловіки і жінки, які досягли повноліття, мають право без будь-яких обмежень за ознакою раси, національності або релігії одружуватися і засновувати сім`ю. Вони користуються однаковими правами щодо одруження під час шлюбу та під час його розірвання.

Відповідно до частини 3 статті 56 Сімейного кодексу України кожен з подружжя має право припинити шлюбні відносини. Примушування до збереження шлюбних відносин є порушенням права чоловіка, дружини на свободу та особисту недоторканість.

Згідно статей 105, 110 Сімейного кодексу України шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду.

Позивач скористалася даним правом та звернулася до суду з позовом, наполягає на розірванні шлюбу. Збереження шлюбу можливе на паритетних засадах, на почуттях взаємної любові та поваги, взаємодопомоги та підтримки, тобто на тому, що є моральною основою шлюбу, а позивач не має намір зберігати шлюб з відповідачем.

Шлюб розривається судом, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їх права, а також права їх дітей (стаття 109 Сімейного кодексу України).

Відповідно до частини 2 статті 112 Сімейного кодексу України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Як вбачається з матеріалів справи, на теперішній час подружні відносини між сторонами припинені, з січня 2023 року проживають окремо один від одного, подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечить їх інтересам, позивач не бажає зберегти шлюб, на розірванні шлюбу наполягає.

Приймаючи до уваги, що причини, які спонукають позивача наполягати на розірванні шлюбу є обґрунтованими, подальше спільне життя подружжя та збереження шлюбу суперечило б інтересам сторін, що має істотне значення, позов підлягає задоволенню.

Таким чином, судом встановлено, що позовна заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі одному з подружжя і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їх особисті та майнові права, відтак, шлюб між сторонами необхідно припинити шляхом його розірвання.

Згідно з частиною 2 статті 114 Сімейного кодексу України у разі розірвання шлюбу судом, шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Відповідно до частини 3 статті 115 Сімейного кодексу України – документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили.

Згідно ч.7 ст. 15 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» №2398-VІ від 01.07.2010 року, ч.2 ст. 118 СК України, копію рішення суду, яке набрало законної сили, необхідно надіслати до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставлення відмітки в актовому записі про шлюб.

На підставі п.1 ч.2 ст.141 ЦПК України у зв`язку з повним задоволенням позовних вимог, підлягають стягненню з відповідача на користь позивача понесені останнім і документально підтверджені судові витрати, пов`язані зі сплатою судового збору в розмірі 1073,60 гривень.

На підставі викладеного, керуючись статтями 4, 12, 13, 76-81, 141, 258, 259, 263, 264, 265, 268 Цивільного процесуального кодексу України, статтями 56, 105, 110, 112 Сімейного кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

Позов задовольнити.

Розірвати шлюб, укладений між ОСОБА_2 та ОСОБА_1 , зареєстрований 04.03.2016 року Шевченківським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис № 56.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір в сумі 1073 (одна тисяча сімдесят три) грн. 60 коп.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.265 ЦПК України,зазначаються наступні відомості:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_2 .

Копію рішення після набрання ним законної сили надіслати до Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Рішення може бути оскаржене до Запорізького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення, а у разі оголошення вступної та резолютивної частини рішення, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Ю.А. Галущенко

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Допомогли розірвати шлюб між подружжям через суд! Участь клієнта була мінімальною!

  1. ТарасКарпа says:

    Подякувати за допомогу адвокатам бюро ЮРКОНСАЛТ у виграшній справі про розірвання шлюбу. Вони виявили професійність і допомогли вирішити цю складну ситуацію. Рекомендую їх послуги всім, хто потребує правової допомоги у розірванні шлюбу. Дякую!

  2. ЗолотаПташка says:

    Дуже вдячна адвокатському бюро “ЮРКОНСАЛТ” за успішне розірвання шлюбу у справі номер 336/4071/23. Завдяки вам, суд прийшов до висновку, що подальше спільне життя між сторонами суперечить їх інтересам, що має істотне значення. Рекомендую звертатися до адвокатів Геннадія Працевитого, Дениса Димитрашка та Валерії Скользневої з адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ” для отримання професійної та якісної правової допомоги у розірванні шлюбу. Дякую за вашу роботу! #Адвокатське_бюро #Розірвання_шлюбу #ЮРКОНСАЛТ #Правова_допомога #Судова_справа #Запоріжжя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *