В судовому порядку розірвали шлюб між чоловіком та дружиною! Процес супроводжувався під ключ!

Номер справи: 335/3251/23

Посилання на судове рішення в реєстрі: 111225250

👨‍⚖️ В судовому порядку розірвали шлюб між чоловіком та дружиною! Процес супроводжувався під ключ!

💼 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” знову виграло справу у суді і змусило розлучити подружжя. Процес супроводжувався комплексними юридичними послугами від наших професіоналів.

💔 У тексті рішення суду було зафіксовано, що сторони, клієнт та клієнт, перебували у шлюбі, який було зареєстровано 07.10.2000 року. Суд також підтвердив факт, що між подружжям існували розбіжності у світогляді та відсутність взаєморозуміння, що спричинило розпад сім’ї.

💔 Враховуючи розбіжності в поглядах та втрату почуття любові, суд прийшов до висновку, що подальше спільне життя подружжя було неможливим та не корисним для сторін. Тому було прийнято рішення розірвати шлюб.

🔒 Важливо зазначити, що судовий процес повністю супроводжувався нашими адвокатами, без участі клієнта в судових засіданнях!

👩‍💼 Наше адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” має багатий досвід у виграші аналогічних справ. Ми готові надати вам професійну юридичну допомогу та супроводити процес розірвання шлюбу в повному обсязі. Звертайтеся до нас і ми з радістю вам допоможемо.

#юридичніпослуги #розрившлюбу #адвокати #ЮРКОНСАЛТ

Переглянути повний текст рішення суду:

1Справа № 335/3251/23 2/335/1571/2023

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2023 рокум. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Апаллонової Ю.В., за участю секретаря Анісвмової А.І., розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжя у порядку спрощеного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, –

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, мотивуючи свої вимоги тим, що 07.10.2000 року між нею та ОСОБА_2 було укладено шлюб, який зареєстрований Відділом реєстрації актів громадянського стану міської ради м.Запоріжжя, актовий запис №955. Від шлюбу мають дітей неповнолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повнолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Спільне життя сторін не склалося через відсутність взаєморозуміння, різних поглядів на життя, внаслідок чого шлюбні відносини між сторонами припинені, спільне господарство не ведеться. У зв`язку з втратою почуття любові, несумісністю поглядів на спільне життя та сімейні відносини, тому позивач просить шлюб розірвати, оскільки можливості примирення немає.

Ухвалою судді від 20.04.2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, сторонам встановлено строки для подання заяв по суті справи.

Позивач у судове засідання не з`явилась, суду надала письмову заяву про розгляд справи у її відсутність, відповідно до якої на розірванні шлюбу наполягає, просить позов задовольнити.

Відповідач у судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином, через канцелярію надавши заяву, в якій просив розглядати справу без його участі, позов визнав у повному обсязі, проти розірвання шлюбу не заперечує.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд приходить до наступного.

У відповідності зі ст. ст.12,13 ЦПК України, суд розглядає справи на принципах змагальності і диспозитивності, у межах заявлених позовних вимог на підставі доказів, поданих учасниками справи.

Судом встановлено, що сторони у справі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 перебувають у шлюбі, зареєстрованому 07.10.2000 року Відділом реєстрації актів громадянського стану міської ради м.Запоріжжя, актовий запис №955, що підтверджується копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 від 27.11.1999 року. Від шлюбу мають дітей неповнолітню доньку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повнолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 Судом було встановлено, що причиною припинення шлюбно-сімейних відносин подружжя являється непорозуміння, а також різні погляди на життя, втрата почуття любові.

На підставі аналізу наданих позивачем доказів, суд дійшов висновку про підтвердження обставин, викладених позові про те, що шлюбні відносини між сторонами припинені, збереження сім`ї є неможливим.

Відповідно до ст.ст.110,112 СК України, позов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам дитини, що має істотне значення.

Відповідно до ст.109 СК Українишлюб розривається судом, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їх права, а також права їх дітей.

Згідно зі ст.24СК Українишлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається. Таке положення національного законодавства України відповідає ст. 16 Загальної декларації прав людини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 10.12.1948 року, згідно з якою чоловіки і жінки, які досягли повноліття, мають право без будь-яких обмежень за ознакою раси, національності або релігії одружуватися і засновувати сім`ю. Вони користуються однаковими правами щодо одруження під час шлюбу та під час його розірвання. Оскільки позивач наполягає на розірванні шлюбу, то, відповідно, відмова в розірванні шлюбу буде примушенням до шлюбу та шлюбним відносинам, що є неприпустимим.

Враховуючи, що примирення між сторонами є неможливим, позивач наполягає на розірванні шлюбу, що свідчить про втрату почуття любові та поваги сторонами один до одного, що призвело до фактичного розпаду сім`ї і примирення між ними неможливе, подальше збереження шлюбу суперечить інтересам сторін, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог про розірвання шлюбу.

Таким чином, суд вважає встановленим, що позовна заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі сторін, і, що після розірвання шлюбу не будуть порушені особисті та майнові права сторін у справі, тому шлюб між сторонами необхідно припинити шляхом його розірвання, задовольнивши позовні вимоги.

Згідно з ч. 3ст. 115 СК України, документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили.

Керуючись ст.ст.12,13,76-82,89,200,247,263-265 ЦПК України, суд –

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, задовольнити.

Шлюб міжОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований 07.10.2000 року Відділом реєстрації актів громадянського стану міської ради м. Запоріжжя, актовий запис №955 – розірвати.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 31.05.2023 року, та датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

СуддяЮ.В. Апаллонова

😎 Потрібна консультація?

One thought on “В судовому порядку розірвали шлюб між чоловіком та дружиною! Процес супроводжувався під ключ!

  1. alex2996 says:

    Я дуже задоволений послугами адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ”! Завдяки їхній професіональній підтримці, мою справу про розірвання шлюбу розглянули у суді і я переміг. Весь процес був супроводжений адвокатами бюро, я навіть не знав, що потрібно було брати участь у судових засіданнях. Я рекомендую “ЮРКОНСАЛТ” всім, хто шукає професійну юридичну допомогу у розірванні шлюбу. Дуже задоволений результатом! #юридичніпослуги #розрившлюбу #адвокати #ЮРКОНСАЛТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *