Допомогли клієнту розірвати шлюб у суді! Справу розглянули без участі клієнта!

Номер справи: 333/265/23

Посилання на судове рішення в реєстрі: 109750893

🏛️ Наше адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” знову успішно впоралося з розглядом справи в суді! Ми допомогли нашому клієнту розірвати шлюб, і це вдалося зробити без його особистої участі у судовому засіданні.

🗂️ У справі, яку ми виграли, наш клієнт звернувся до Комунарського районного суду міста Запоріжжя з позовом про розірвання шлюбу з його партнером. Він пояснив свої вимоги тим, що шлюб мав формальний характер, сторони не вели спільного господарства, а їхні взаємини погіршились і призвели до фактичного припинення шлюбних відносин.

⚖️ Ухвалою суду позовну заяву було прийнято до розгляду і вирішено проводити справу за правилами спрощеного позовного провадження. 

✍️ Також відповідач не з’явився до судового засідання, але була подана заява від його представника, який визнав позов.

🔍 Після дослідження матеріалів справи і наявних доказів, суд встановив, що сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі з дати від 29.11.2003 року. Намагаючись дотриматись вимог Сімейного кодексу України, суд ухвалив рішення про розірвання шлюбу.

💔 Суд врахував той факт, що стосунки між сторонами припинилися з 01.12.2022 року і розпалась сім’я остаточно. Враховуючи це, суд вирішив, що збереження шлюбу буде суперечити інтересам нашого клієнта.

✅ Таким чином, суд задовольнив позовні вимоги нашого клієнта та розірвав шлюб, який був офіційно зареєстрований 29.11.2003 року.

💼 Якщо вам потрібна допомога в подібних справах, не соромтеся звертатися до нашого адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ”. Ми раді допомогти вам розірвати шлюб або вирішити будь-які інші юридичні питання. #юридичні_послуги #розірвання_шлюбу
#адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка #ukraine #рек

Переглянути повний текст рішення суду:

Справа № 333/265/23

Провадження №2/333/1153/23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22березня 2023 рокум. Запоріжжя

Комунарський районний суд міста Запоріжжя у складі:

суддіХолода Р.С.,

за участю секретаря судового засідання Косолап А.С.,

розглянувши у відкритому судовомузасіданні,в порядкуспрощеного позовногопровадження,цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зареєстрований заадресою:АДРЕСА_1 ,РНОКПП:НОМЕР_1 )до ОСОБА_2( ІНФОРМАЦІЯ_2 ,зареєстрована заадресою:АДРЕСА_2 ,РНОКПП:НОМЕР_2 )про розірванняшлюбу,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Комунарського районного суду м. Запоріжжя з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що він перебуває у зареєстрованому шлюбі з відповідачем з 29.11.2003 року. Сторони є батьками неповнолітніх дітейОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

З 01.12.2022 року сімейні відносини між сторонами погіршились, що призвело до фактичного припинення шлюбних відносин.

Шлюб носить формальний характер, сторони не ведуть спільного господарства.

Подальше життя і примирення з ОСОБА_4 є неможливим.

Перебування сторін у шлюбі суперечить їх інтересам.

Позивач вважає, що сім`я розпалась остаточно та відновленню не підлягає.

Ухвалою суду від 17.01.2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

В судове засіданняпозивач ОСОБА_1не з`явився,про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, в якій вказав, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_2до зали судового засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи була повідомлена своєчасно та належним чином. Від передставника відповідача ОСОБА_5 надійшла заява про розгляд справи за її відсутності та за відсутності відкповідача, в якій вказала про визнання відповідачем позову.

Дослідивши матеріали справи та наявні в ній письмові докази, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог ОСОБА_1 , виходячи з такого.

Відповідно доч.1ст.21СК України,шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у органі державної реєстрації актів цивільного стану.

Згідно зч.1ст.24СК України, шлюбґрунтується навільній згодіжінки тачоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Судом встановлено, що сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі з 29.11.2003 року, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_3 , виданого Запорізьким міським відділом реєстрації актів громадянського стану Запорізького обласного управління юстиції, Україна, актовий запис №1819.

Частиною 2 ст. 104 СК України визначено, що шлюб припиняється внаслідок його розірвання.

Відповідно до ч. 3 ст. 105 СК України, шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду, відповідно достатті 110цього Кодексу.

Частиною 3 ст. 109 СК України визначено, що суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.

Сторони у справі є батьками неповнолітньої дитининеповнолітніх дітейОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується свідоцтвом про народження від 11.05.2006 року серії НОМЕР_4 , актовий запис №410, та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що підтверджується свідоцтвом про народження від 15.07.2014 року серії НОМЕР_5 , актовий запис № 638.

Згідно з ч. 1 ст. 110 СК України, позов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя.

Як встановлено під час розгляду справи, на даний час стосунки між сторонами припинені з 01.12.2022 року, відновляти шлюбні відносини позивач не має наміру тавважає,що подальше збереження шлюбу буде суперечити його інтересам.

Частиною 2 ст. 112 СК України визначено, що суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Враховуючи, що сторони припинили спільне ведення господарства, з 01.12.2022 проживають окремо, суд дійшов до висновку, що збереження шлюбу буде суперечити інтересам сторін, у зв`язку з чим позов підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 141 ЦПК України, у зв`язку з відсутністю клопотання позивача про стягнення судових витрат з відповідача, судовий збір в розмірі 1073,60 грн. судом покладається на ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 141, 223, 258, 259, 265, 268, 274, 279 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

ПозовОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ) про розірвання шлюбу -задовольнити.

Розірвати шлюб,укладений між ОСОБА_1 таОСОБА_2 , зареєстрований 29.11.2003 року Запорізьким міським відділом реєстрації актів громадянського стану Запорізького обласного управління юстиції, Україна, актовий запис №1819.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Запорізького апеляційного суду. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Повний текст рішення складено 22.03.2023 року.

Суддя Комунарського районного суду

м. ЗапоріжжяР.С.Холод

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Допомогли клієнту розірвати шлюб у суді! Справу розглянули без участі клієнта!

  1. Наталія555 says:

    Дякую, пані Наталія555, за ваше довіру до нашого адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ”. Ми швидко та ефективно вирішили вашу справу про розірвання шлюбу, зробивши процес максимально зручним для вас. Надалі, будемо раді надавати вам допомогу у вирішенні будь-яких юридичних питань. #юридичні_послуги #адвокат #юрист #юрконсалт

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Дякуємо вам, Любов123, за ваш відгук! Ми завжди раді отримати повернення від наших клієнтів. Ваші коментарі дуже важливі для нас і допомагають нам стати ще кращими. Будь ласка, звертайтесь до нас з будь-якими питаннями або потребами. Раді були б допомогти вам знову. Дякуємо за вашу підтримку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *