❗️ За ухилення від мобілізації посадили за грати на три роки!

#вирок #мобілізація #повістка #тцк #військомат #всу #війна #военкомат #повестка #мобилизация #война #війна # #адвокат #юрист #юрконсалт #запоріжжя #україна #fyp #2023 #puf #for #tik #ua #ukraine #news #pov #ops

❗️ За ухилення від мобілізації посадили за грати на три роки!

😑 Саме такий вирок було ухвалено судом в Сумській області по справі №583/1225/22.

➡️ Військовозобов’язаному, який до тогож, був офіцером – оскільки закінчив військову кафедру – було вручено повістку в серпні 2022 р. За якою він зявився то ТЦК, де пройшов медкомісію та був визнаний придатним до служби та отримав мобілізаційне розпорядження на відправку в навчальний центр.

😢 Підсудний пояснив, що ВЛК було проведено “для галочки” а на день відправки він знаходився на лікуванні.

🤔 В ході розгляду справи було встановлено, що на день відправки підсудний вже пройшов курс лікування, та проходив лише реабілітаційні заходи що не є поважними причинами для незявлення за повісткою.

❗️ Як правило по таким справам суди застосовують умовний термін покарання, якщо це наприклад перша судимість. Але в цій справі дали реальний строк. Зараз вирок оскаржується.

❇️ Таким чином, якщо ви пройшли ВЛК, отримали мобілізаційне розпорядження і у вас немає передбачених законом підстав для того, що б не бути мобілізованим – ви зобов’язані прибути для подальшого захисту батьківщини.


😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *