Порядок отримання одноразової грошової допомоги на 15 000 000 грн.

В даній статті зазначається порядок дій для отримання одноразової грошової допомоги членами сім’ї загиблого військовослужбовця.

✅ Подати заяву до Територіального центру комплектування та соціальної допомоги (визначити перелік членів сім’ї, заповнити заяву та долучити необхідні документи допоможе адвокат нашого Бюро)

✅ Надати документи, запитувані ТЦК.

⏰ Дочекатися збору документів, які збирає ТЦК або адвокат клієнта.

➡️ Коли документи будуть зібрані (ТЦК їх може збирати більше пів року, наше бюро допомагає зібрати швидше) – пакет документів передається до Обласного ТЦК.

❗️ Обласний ТЦК перевіряє пакет документів на відповідність їх вимогам законодавства (дуже важливо що б документи були вірно оформлені та завірені, що б не отримати відмову в отриманні ОГД) та надає висновок щодо можливості отримання ОГД.

➡️ Далі документи оцифровуються (скануються) та передаються до Департаменту соціального забезпечення для подальшої обробки.

⏰ Департамент соцзабезпечення здійснює запит до Кадрового центру ЗСУ для отримання підтвердження інформації щодо загиблого військовослужбовця, обставин смерті.

➡️➡️ Далі документи опрацьовуються підрозділами Міноборони та з рештою передаються на розгляд Комісії Міністерства оборони.

✅ В разі прийняття Комісією позитивного рішення щодо виплати ОГД – документи передаються для подальшої виплати за рахунок бюджету.

⏰ В подальшому документи опрацьовуються структурними підрозділами апарату Міністерства оборони України і Генерального штабу ЗСУ відповідно до їх повноважень та подаються на розгляд Комісії Міноборони.

❇️ Про позитивне рішення виплати ОГД членів сім’ї повідомляють РТЦК які раніше приймали заяви на виплату.

➡️ На адресу Державної казначейської служби направляється наказ Збройних Сил України про виплату ОГД на користь членів сім’ї.

💰 Виплата ОГД здійснюється обласним ТЦК відповідної області шляхом перерахуванням коштів на рахунки, що були зазначені в заяві.


🤝 Враховуючи той факт, що збір документів для отримання ОГД є вкрай складним, оскільки потребує отримання документів в тому числі від частини та командування, де служив військовослужбовець, а працівники РТЦК не завжди встигають збирати вказані документи – краще звернутися до адвоката.

😎 Адвокат також допоможе оскаржити відмову в здійсненні виплати.

🙌 Ми працюєм на гонорарній основі – тобто клієнт оплачує наші послуги лише після отримання ОГД.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *