Чи може чоловік з свідоцтвом багатодітного батька виїзжати за межі країни, або отримати відстрочку від мобілізації?

#закордон #мобілізація #влк #тцк #повістка #багатодітний #сімя #діти #всу #війна #кордон #адвокат #юрист #юрконсалт #запоріжжя #україна #fyp #2023 #puf #for #tik #ua #ukraine #news #pov #ops

❓ Чи може чоловік з свідоцтвом багатодітного батька виїзжати за межі країни, або отримати відстрочку від мобілізації?

➡️ Я вже розповідав що батько трьох неповнолітніх дітей не може бути мобілізованим та має право на виїзд за межі країни. При цьому не треба везти з собою дітей – достатньо пред’явити свідоцтва про народження дітей.

🆘 Але що робити, якщо батько виховує одночасно і своїх рідних дітей і дітей дружини, але діти дружини не усиновлені, не мають прізвища військовозобов’язаного, тобто свідоцтва про народження таких дітей не будуть пов’язані з батьком що їх утримує.

✅ В такому випадку є вихід – оформлення свідоцтва багатодітного батька (багатодітної сім’ї).

✍️ Згідно із законом багатодітною вважається сім’я що виховує, тобто утримує трьох і більше дітей, при чому не обов’язково що б діти були спільні – головне спільна прописка у всієї сім’ї.

😎 Зараз на більшості прикордонних пунктів пропускають чоловіків на підставі посвідчення багатодітної сім’ї. Відповідні роз’яснення розміщені на сайті Державної прикордонної служби.

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *