Судом скасовано висновок ВЛК

#суд #влк #обмеженопридатний #війна #мобілізація #повістка #військомат #практика #військовослужбовцю #зсу #мсек #лікар #юрист #юрконсалт #запоріжжя #україна #fyp #2023 #puf #for #tik #ua #ukraine #news #pov #ops

➡️ Судом було визнано незаконним та скасовано висновок ВЛК через не зазначення в ньому індивідуальних обмежень для особи, що визнана обмежено придатною.

📌 Суть справи: військовослужбовцю було проведено ВЛК, за наслідками якого було надано висновок згідно розкладу хвороб з діагнозом гіпертонічна хвороба 2 стадії – як обмежено придатний.

❗️ При цьому у висновку ВЛК не було зазначено жодних обмежень щодо служби, хоча згідно з законом, Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, – непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах.

❇️ Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.

❗️ Не зазначення обмежень щодо служби особи, яка визнана обмежено придатною свідчить про незаконність такого висновку ВЛК, оскільки позбавляє особу права вимагати у командування переведення на той тип служби, який можна здійснювати згідно з станом свого здоров’я.

📌 Посилання на рішення суду: https://buff.ly/3KwWrz5

Необхідно отримати консультацію – переходь за посиланням: https://linktr.ee/jurconsult

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *