Обмеження права виїзду за кордон суперечить Конституції?

❗️ Обмеження прав виїзду за кордон – порушує Конституцію України та є незаконним.

🤡 Саме таких коментарів багато бачу під своїми постами. А ще про те що ТЦК це приватна контора, а Зеленський не оголосив війну Росії, а тому все що зараз відбувається – незаконне, а люди повинні бути вільними, не можуть бути мобілізованими та можуть виїзжати за кордон.

🤔 Це цікава та інтересна позиція, але вона не має нічого спільного з реальністю.

✍️ Якщо ви читаєте статті з Конституції – читайте хоча б речення до кінця, а ще краще – прочитайте повністю текст конституції.

✅ Дійсно, статтею 33 Конституції гарантується свобода пересування, але з обмеженнями що встановлені законом.

❗️ А вже статтею 64 Конституції зазначається, що права і свободи можуть бути обмежені в умовах воєнного або надзвичайного стану, окрім вичерпного переліку статей, до яких свобода пересування як в межах так і за межі країні – не входять.

🗣️ Також мені попадалися коментатори, які зазначали що вказаним Законом “Про порядок виїзду” обмеження щодо виїзду чоловікам під час війни не встановлено, а тому заборона виїзду незаконна.

❗️ Насправді статтею 3 вже цього закону чітко визначено, що порядок перетину кордону визначається Кабінетом Міністрів України, який і встановив Правила №57 якими ми зараз і повинні керуватися.

😎 На сьогодні немає жодних підстав не визнавати вказані Правила перетинання кордону, чи казати про те що вони суперечать іншим законам чи Конституції.

🙌 Таким чином давайте закриємо тему з Конституцією та правами людини – вони можуть бути обмежені під час війни. І в цьому треба винити не нашу державу а 140 мільонів хворих на голову сусідів та їхнього карлика.

😎 Потрібна консультація?

3 thoughts on “Обмеження права виїзду за кордон суперечить Конституції?

    • Анонім says:

      А чи не порушує це все діло 24 статтю? Там наче гарантується рівність будь-яких громадян України, але при воєнному стані 33 стаття для чоловіків порушується. Так, її немає в переліку в 64 статті, але це ж обмеження прав?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *