“Безкоштовний” лізинг через суд. Як оскаржити договір лізингу?

🤔 Лізинг – можливість швидко отримати автомобіль для громадян України. 

❓ Від кредиту лізинг відрізняється тим, що по суті позичальник орендує автомобіль у кредитора, а власником стає лише після виплати всіх платежів за договором.

❗️ Тобто якщо ви взяли автомобіль в кредит і не віддаєте – кредитор зможе забрати автомобіль через суд. А наприклад лизинговий автомобіль кредитор може забрати коли ви вийшли на прострочку – оскільки кредитор є власником такого авто.

🆘 До нас часто звертаються клієнти, які взяли авто в лізинг, нажаль не змогли його виплачувати та повернули авто лізингодавцю. Але лише повернення автомобіля лизінгодавця не завжди задовільняє – часто вони додатково вимагають сплатити штрафи, пені, комісії та інші платежі.

➡️ Саме з такою проблемою до нас звернулася клієнтка – вона повернула лізингове авто компанії, але це лізингодавця не задовільнило: вони через суд вимагали з клієнтки доплатити більше 200 000 грн.

🤔 Дослідивши договір лізингу ми встановили, що він не був нотаріально засідчений, а договір лізингу що укладається з фізичною особою – обов’язково повинен бути завірений нотаріусом.

😎 Так ми довели в суді, що договір лізингу є неукладеним.

🤡 Але найцікавішим є не те що ми не дали компанії стягнути з нашого клієнта більше 200 000 грн., ми пішли далі.

❗️ Нами було заявлено вимоги про стягнення всіх платежів які внесла клієнтка, а це більше 280 000 грн!

✅ Судом наш позов було задоволено, і клієнтці було сплачено 280 000 грн.

✅✅ Таким чином, прийшовши до нас з боргом “-200 тис” клієнтка вирішила свою проблему з прибутком “+280 тис”, та через не вірно складений договір по суті безкоштовно користувалася автомобілем.

❗️ Слід зазначити що така практика діє лише для договорів лизингу з фізичними особами, що не були нотаріально засвідчені та які датовані до 13.06.2021 р.

🤔 По договорам лізингу що укладені з 13.06.2021 р. з фізичними особами, але нотаріально не засвідчені – ми також можемо анулювати суму боргу, але вже сплачені платежі не повернемо, оскільки відбулися відповідні зміни в законодавстві.

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *