Розірвали шлюб через суд менше ніж за місяць! Процес пройшов без участі клієнтів!

Номер справи: 334/4694/22

Посилання на судове рішення в реєстрі: 107431505

👩‍⚖️ Розірвали шлюб через суд менше ніж за місяць! Процес пройшов без участі клієнтів!

👉 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” знову змогло довести свою компетентність та професіоналізм, перемігши у судовій справі про розірвання шлюбу. Цей процес відбувся швидко та ефективно, навіть без участі клієнтів.

👨‍⚖️ Рішення суду, яке стало підставою для розірвання шлюбу, було проаналізовано нашими юристами. Суд встановив, що подружжя перестали спільно проживати з 4 лютого 2022 року, внаслідок чого шлюбні відносини стали неможливими. Вони не змогли знайти спільну мову щодо сімейного життя, виховання дитини та ведення спільного господарства. Майнових спорів між сторонами не виникло.

📝 Суд також врахував, що сторони мають спільну доньку, яку матір продовжить виховувати після розірвання шлюбу. Оскільки позивач при реєстрації шлюбу змінила своє прізвище, він має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем.

🎉 Результатом цього розгляду стала задоволення позову та розірвання шлюбу між сторонами. Позивач залишить шлюбне прізвище, яке вона обирає після розірвання шлюбу.

🏆 Це тільки одна з багатьох справ, яку адвокати “ЮРКОНСАЛТ” успішно виграють. Наші фахівці мають великий досвід та знання у галузі сімейного права. Тому, якщо ви потребуєте розірвання шлюбу або іншої юридичної допомоги, звертайтеся до нас. Ми гарантуємо надійність та професіоналізм у кожній справі.

#адвокат #розірванняшлюбу #юридичнадопомога #суд #компетентність
#адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка

Переглянути повний текст рішення суду:

Дата документу 22.11.2022

Справа № 334/4694/22

Провадження № 2/334/2708/22

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2022 рокум. Запоріжжя

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючої: судді Телегуз С.М., за участю секретаря Стрельченко А.А., розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, –

ВСТАНОВИВ:

21.10.2022 року до суду звернулася ОСОБА_1 з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

24.10.2022 року ухвалою судді відкрито провадження у справі та призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження в підготовче засідання на 22.11.2022 року.

В позові посилалася на те, що 21.11.2015 року між ОСОБА_1 (дівоче прізвище « ОСОБА_3 ») та ОСОБА_2 був зареєстрований шлюб у Орджонікідзевському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис №587, після укладання шлюбу дружині присвоєно прізвище « ОСОБА_4 ».

Від шлюбу мають доньку: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про що 10.03.2016 року Ленінським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції зроблено актовий запис № 279.

Спільне життя з Відповідачем не склалося з приводу різниці поглядів на сімейне життя, ведення спільного домогосподарства та виховання дитини, відсутності взаєморозуміння, будь-які шлюбні відносини з Відповідачем припинені з 04.02.2022 року, сім`я фактично розпалась, на даний час вони не проживають як подружжя, окремо ведуть свої господарства. Майнові спори станом на день подання позову відсутні, донька залишається проживати разом з матір`ю. Будь-яких намірів щодо продовження шлюбних стосунків не має,вони планують майбутнє окремо один від одного, а тому спільне життя та збереження сім`ї є неможливим, вважає примирення неможливим.

Прохає розірвати шлюб між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований 21.11.2015 року в Орджонікідзевському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис №587, залишити позивачу після розірвання шлюбу прізвище « ОСОБА_4 ».

Позивач в судове засідання не з`явилася, 21.10.2022 року подала заяву про розгляд справи у її відсутність, позовні вимоги підтримала та прохала задовольнити.

Відповідач та його представник: адвокат Горнипенко В.В. в судове засідання не з`явилися, 16.11.2022 року відповідач подав заяву про визнання позову, прохав позов задовольнити.

Виходячи з положень ч.3 ст.211 ЦПК України суд вважає, що рішення у справі можливо ухвалити при проведенні судового засідання за відсутності учасників процесу.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось через неявку у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлені наступні обставини у справі та відповідні їм правовідносини.

ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Запоріжжя народилася позивачОСОБА_6 , що підтверджується копією паспорта громадянина України № НОМЕР_1 від 02.01.2020 року, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується копією Довідки про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру №720941-2021 від 18.05.2021 року.

ІНФОРМАЦІЯ_5 в м. Гуляйполе Запорізької області народився відповідачОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджується матеріалами справи.

21.11.2015 року сторони зареєстрували шлюб у Орджонікідзевському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис №587, після реєстрації шлюбу позивач змінила прізвище « ОСОБА_3 » на « ОСОБА_4 », що підтверджується копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_2 від 21.11.2015 року.

Від шлюбу сторони мають спільну дитину: доньку ОСОБА_5 ,ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 від 10.03.2016 року.

Донька зареєстрована та мешкає разом з позивачем за адресою: АДРЕСА_1 , після розірвання шлюбу також буде мешкати з нею.

Позивач наполягає на тому, що спільне життя з Відповідачем не склалося з приводу різниці поглядів на сімейне життя, ведення спільного домогосподарства та виховання дитини, відсутності взаєморозуміння, будь-які шлюбні відносини з Відповідачем припинені з 04.02.2022 року, сім`я фактично розпалась, на даний час вони не проживають як подружжя, окремо ведуть свої господарства, майнові спори станом на день подання позову відсутні, будь-яких намірів щодо продовження шлюбних стосунків не має,вони планують майбутнє окремо один від одного, а тому спільне життя та збереження сім`ї є неможливим, вважає примирення неможливим.

Відповідач визнав вказані обставини, не заперечував проти задоволення позову.

Суд, задовольняючи позов, виходить з наступного:

Так, відповідно ст.24 СК України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Примушування жінки та чоловіка до шлюбу не допускається.

Відповідно ч.1 ст.55 СК України дружина та чоловік зобов`язані спільно піклуватися про побудову сімейних відносин між собою та іншими членами сім`ї на почуттях взаємної любові, поваги, дружби, взаємодопомоги.

Відповідно ч.2 ст.104 СК України шлюб припиняється внаслідок його розірвання.

Відповідно ч.3 ст.105 СК України шлюб припиняється внаслідок його розірвання за позовом одного з подружжя на підставі рішення суду, відповідно до статті 110 цього Кодексу.

Відповідно ч.1 ст.110 СК України позов про розірвання шлюбу може бути пред`явлений одним із подружжя.

Згідно ч.2 ст.112 СК України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, що має істотне значення.

Відповідно ст.113 СК України особа, яка змінила своє прізвище у зв`язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.

Згідно ч.2 ст.114 СК України у разі розірвання шлюбу судом, шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Згідно з ч.3 ст.115 СК України документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили.

Судом встановлено, що сторони у справі перебувають у шлюбі з 21.11.2015 року, мають спільну дитину: доньку ОСОБА_5 ,ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає з позивачем, будь-які шлюбні відносини між сторонами припинені з 04.02.2022 року, тому подальше спільне життя та збереження шлюбу неможливе, так як це суперечить їхнім інтересам, спору щодо поділу майна сторони не мають, тому шлюб між ними має бути розірваний.

Оскільки позивач при реєстрації шлюбу змінила своє прізвище « ОСОБА_3 » на « ОСОБА_4 », а після розірвання шлюбу бажає залишити шлюбне прізвище, то суд у своєму рішенні залишає позивачу шлюбне прізвище « ОСОБА_4 ».

Крім того, відповідно ч.ч. 3,4 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення суду у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач – визнати позов на будь якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Оскільки відповідач визнав пред`явлений до нього позов і визнання відповідачем позову не суперечить закону, тому суд враховуючи положення ст.206 ЦПК України, ухвалює рішення про задоволення позову у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 19, 76-83, 200, 206, 247, 258-259, 264-265, 268, 354 ЦПК України, ст.ст. 110, 112, 113, 114, 115 Сімейного кодексу України, суд –

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу – задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований 21.11.2015 року в Орджонікідзевському відділі державної реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис №587.

Після розірвання шлюбу залишити ОСОБА_1 шлюбне прізвище « ОСОБА_4 ».

Шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Рішення може бути оскаржене до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:С.М.Телегуз

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Розірвали шлюб через суд менше ніж за місяць! Процес пройшов без участі клієнтів!

  1. Тарас25 says:

    Геннадій Працевитий, адвокат бюро “ЮРКОНСАЛТ”, допомагав нам у складній справі про розірвання шлюбу. Він проявив високу компетентність та професіоналізм, результатом чого було швидке та ефективне розірвання шлюбу. Рекомендую ЮРКОНСАЛТ як надійного партнера у юридичних питаннях.

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Дякуємо, Тарас25, за ваш відгук! Ваші слова надихають нас робити ще більше старань для задоволення наших клієнтів. Ваша думка надзвичайно важлива для нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *