Списання кредитів особам, що були викрадені

? Особи, що були викрадені внаслідок збройної агресії рашистської федерації – на час позбавлення свободи та протягом шести місяців після звільняються від обовʼязку виконання зобовʼязань, тобто сплати процентів штрафів та пені.

❗️ Крім того, вони матимуть право на реструктуризацію своєї заборгованості.

? 19.05.2022 року опубліковано Закон України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» від 26 січня 2022 року № 2010-IX (http://www.golos.com.ua/documents/z-2010-ix.pdf).

✳️ В Законі України № 2010-IX, зокрема, передбачено, що:
✏️ особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, на час позбавлення особистої свободи та протягом шести місяців після звільнення звільняються від обов’язку виконання зобов’язань, а також від нарахування та сплати (передання) неустойки (штрафу, пені) за порушення зобов’язань. Після звільнення такі, особи мають право на проведення реструктуризації їхньої заборгованості;
⚠️ дружина (чоловік) особи, стосовно якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, також мас право на проведення реструктуризації їхньої заборгованості за кредитами перед банками, іншими фінансовими установами.

‼️ В статті 17 Закону України № 2010-IX вказано, що цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім підпункту 1 пункту 7 цієї статті, що набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

? Для того, що б скористатися вказаним законом ви можете звернутися до нашого бюро!

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *