Щодо роботи реєстрів під час війни

В умовах війни за незалежність, економіка країни і вся система, на яку покладено регуляторні та інформаційні функції зазнають трансформації, з метою якнайшвидшої адаптації до реалій сьогодення, і забезпечення економічно-соціальних потреб.


Забезпечення захисту даних державних реєстрів – одна з ключових задач, яка стоїть перед державою.

Так, з початком збройної агресії проти народу України, Державним підприємством “Національні інформаційні системи” було оголошено про призупинення роботи державних реєстрів, зокрема тих, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністретсва юстиції України. Такий крок, став вимушеною реакцією на численні ворожі хакерські атаки, та необхідною умовою для роботи фахівців з кібербезпеки України, яким вдалося посилити захист та убезпечити дані.


І ось, поступово відновлюється робота державних реєстрів.


За повідомленнями ДП “Національні інформаційні системи”, відновлено роботу Державного реєстру обтяження рухомого майна у м. Запоріжжя, м. Київ, м. Краматорськ а також Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях.


Крім того, у зазначених вище регіонах відновлено роботу Єдиного реєстру боржників та Електронного реєстру апостилів, працює Державний реєстр актів цивільного стану, Спадковий реєстр, Єдиний реєстр довіреностей та реєстр бланків, Реєстр нотаріусів. Частково (зі значними обмеженнями) відновлено роботу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *