Скасовано виконавчий напис ФК “Онлайн Фінанс”. На користь клієнта стягнуто всі витрати!

Номер справи: 335/8815/21

Посилання на судове рішення в реєстрі: 102365394

🏆 Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” з радістю повідомляє, що вони успішно виграли справу свого клієнта проти Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Онлайн Фінанс”. 🎉 Суд виніс рішення про скасування виконавчого напису, згідно з яким клієнту було стягнуто всю заборгованість. 💪💼

🔍 У справі, яка розглядалася Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя, позивач ОСОБА_1 заявив про незаконність виконавчого напису, який був вчинений нотаріусом. За даними позивача, нотаріус вчинив напис з порушенням законодавства та без належних підстав. 📚⚖️

🔍🔐 Суд у своєму рішенні зазначив, що виконавчий напис, вчинений нотаріусом, не відповідає вимогам закону та є недійсним. Тому суд прийняв рішення скасувати виконавчий напис та стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Онлайн Фінанс” на користь позивача всі витрати на правову допомогу, які становлять 3655 гривень 14 копійок. 💔💸

💼🔍 Це рішення суду підтверджує правомірність позиції адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ” і дає підставу для клієнта отримати компенсацію всіх витрат на справу. 🤝📝 Бюро закликає звертатися до них у разі потреби у юридичній допомозі. 👨‍⚖️💼

❗️❗️ Якщо у вас виникли проблеми, зверніться до адвоката для отримання кваліфікованої допомоги. 👨‍⚖️💼

#ЮРКОНСАЛТ #адвокатськебюро #юридичнадопомога #судоверішення #правота #справедливість #ОнлайнФінанс #фінансоваустанова #скасуваннявиконавчего #законність #правовадопомога #компенсація #заборгованість #права #правозахисник #закон
#адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка #ukraine #рек

Переглянути повний текст рішення суду:

1Справа № 335/8815/21 2/335/2862/2021

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2021 рокум. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Стеценка А.В., за участю секретаря судового засідання Резніченко Ю.В., представника позивачаадвоката Горпиненко В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Запоріжжі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, – приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Чубарев Олександр Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, – приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Чубарев Олександр Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

В обґрунтування позовних вимог ОСОБА_1 зазначив, що 27.08.2018 між позивачем та ТОВ «СС Лоун» було укладено кредитний договір № 352640-А, за умовами якого позичальнику було надано кредит в розмірі 1000,00 грн. строком на 30 днів. В подальшому право вимоги за зазначеним договором було відступлено ТОВ «ФІНФОРС», правонаступником якого на підставі договору відступлення за кредитним договором 28/1220-01 від 28.12.2018 є відповідач – ТОВ «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс».

01.04.2021 приватним нотаріусом Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіною Я.В. було вчинено виконавчий напис № 69903 про стягнення на користь відповідача з позивача заборгованості за кредитним договором № 352640-А від 27.08.2018 в розмірі 3275,70 грн.

На підставі вищевказаного виконавчого напису приватним виконавцем виконавчого округу Запорізької області Чубаревим О.О. відкрито виконавче провадження з виконання оскаржуваного виконавчого напису.

На думку позивача виконавчий напис вчинений нотаріусом з численним порушенням законодавства, а тому є таким, що не підлягає виконанню оскільки позивачем не отримувалося жодних вимог про стягнення боргу від відповідача, а тому відсутні законні підстави для вчинення виконавчого напису. На момент вчинення виконавчого напису законом не було передбачено права його вчиняти на кредитних договорах. Крім того, виконавчий напис було вчинено на копії кредитного договору, який не було нотаріально посвідчено, що свідчить про незаконність такого виконавчого напису.

З урахуванням вищевикладеного, позивач просив визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № 69903 від 01.04.2021, стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати на правову допомогу в розмірі 3275 грн. 70 коп., а також судовий збір.

17.08.2021 позивач звернувся до суду із заявою про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення за оскаржуваним виконавчим написом.

Ухвалою судді від 19.08.2021 заяву позивача про забезпечення позовубуло задоволено, зупинено стягнення на підставі оскаржуваного виконавчого напису.

Ухвалою судді від 25.08.2021 позовну заяву прийнято до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи, встановлено учасникам справи строк для подання заяв по суті справи, призначено розгляд справи у судовому засіданні, витребувано у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Чубарева О.О. завірені належним чином копії документів, на підставі яких було відкрито виконавче провадження з виконання оскаржуваного виконавчого напису.

24.09.2021 на адресу суду від приватного виконавця Чубарева О.О. на виконання зазначеної ухвали суду надійшли витребувані судом документи.

В судовому засідання представник позивача адвокат Горпиненко В.В. позов підтримала у повному обсязі та просила його задовольнити, проти ухвалення заочного рішення не заперечувала.

Представник відповідач у судове засідання повторно не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлялася у встановленому законом порядку, проте причини неявки суду не повідомив, відзив на позовну заяву не подав.

Треті особи, повідомлені судом належним чином про дату, час та місце розгляду справи, у судове засідання не з`явились, заяв по суті справи до суду не подали, про час та місце розгляду справи повідомлялись у встановленому законом порядку, причину неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 4ст. 223 ЦПК України, у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення).

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд встановив наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Згідно ч. 1ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частиною першоюст. 4 ЦПК Українипередбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно вимогст. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до вимог ч. 1ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Судом встановлено, що 01.04.2021 приватним нотаріусом Обухівського районного нотаріального округу Головкіною Яною Вікторівною було вчинено виконавчий напис №69903 про стягнення на користь стягувача ТОВ «Фінансова Компанія «Онлайн Фінанс» з боржника ОСОБА_1 заборгованість за кредитним договором від 27.08.2018 №352640-А в розмірі 3275,70 грн.

На підставі вищевказаного виконавчого напису приватним виконавцем Виконавчого округу Запорізької області Чубаревим Олександром Олександровичемвинесено постанову від 04.08.2021 щодо примусового виконання виконавчого написуприватного нотаріуса Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіної Я.В. від 01.04.2021 №69903 про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ«ФК «Онлайн фінанс»у розмірі 3275 грн. 70 коп.

Із наданої копії виконавчого напису № 69903 від 01.04.2021 вбачається, що позивач є боржником за кредитним договором № 352640-А від 27.08.2018 укладеному між товариством з обмеженою відповідальністю «СС ЛОУН» та ОСОБА_1 , правонаступником усіх прав та обов`язків якого, на підставі Договору відступлення прав вимоги за кредитними договорами №40071779-08 від 27.12.2018 є Товариство з обмеженою відповідальністю«Фінфорс», правонаступником усіх прав та обов`язків якого, на підставі Договору відступлення прав вимоги за кредитними договорами №28/1220-01 від 28.12.2020 є Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс». Строк платежу за договором настав. Стягнення заборгованості проводиться за період з 28.12.2020 по 10.03.2021. Сума заборгованості становить 2075 грн. 70 коп., що складається з суми заборгованості за тілом кредиту у розмірі 1000 грн.00 коп., суми заборгованості за нарахованими та несплаченими відсотками за користування кредитом у розмірі 385 грн. 70 коп. За вчинення виконавчого напису нотаріусом стягнуто 1200 грн. 00 коп.

За загальним правилом статей15,16 ЦК Україникожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Кожна особа за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу має право звернутися до суду, який може захистити цивільне право або інтерес у один із способів, визначених частиною першоюстатті 16 ЦК України, або й іншим способом, що встановлений договором або законом.

Відповідно дост.18 ЦК Українинотаріус здійснює захист цивільних прав шляхом вчинення виконавчого напису на борговому документі у випадках і порядку, встановлених законом.

Процедура вчинення нотаріусами виконавчих написів визначена уГлаві 14 Закону України «Про нотаріат»та Главі 16 розділу ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженому наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012.

Відповідно до ст.ст. 88 Закону України «Про нотаріат»нотаріус вчиняє виконавчі написи, якщо подані документи підтверджують безспірність заборгованості або іншої відповідальності боржника перед стягувачем та за умови, що з дня виникнення права вимоги минуло не більше трьох років, а у відносинах між підприємствами, установами та організаціями – не більше одного року.

Згідно зі ст. 87 на підставі вищевказаного виконавчого напису для стягнення грошових сум або витребування від боржника майна нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що встановлюють заборгованість.

Перелік документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Згідно з пунктами 1.1., 1.2., 3.2., 3.5. Глави 16 «Вчинення виконавчих написів» Розділу ІІ «Порядок вчинення окремих видів нотаріальних дій» Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженогонаказом Міністерства юстиції України № 296/5 від 22.02.2012, для стягнення грошових сум або витребування від боржника майна нотаріуси вчиняють виконавчі написи на документах, що встановлюють заборгованість, або на правочинах, що передбачають звернення стягнення на майно на підставі виконавчих написів.

Безспірність заборгованості підтверджують документи, передбачені Переліком документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів, затвердженимпостановою Кабінету Міністрів України №1172 від 29.06.1999.

Під час вчинення виконавчого напису нотаріус повинен перевірити, чи подано на обґрунтування стягнення документи, зазначені у Переліку.

Пунктом 2 Розділу «Стягнення заборгованості з підстав, що випливають з кредитних відносин» Переліку в редакції змін, внесенихпостановою Кабінету Міністрів України № 662 від 26.11.2014, встановлено, що для одержання виконавчого напису для стягнення заборгованості за кредитними договорами, за якими боржниками допущено прострочення платежів за зобов`язаннями, подаються: оригінал кредитного договору; засвідчена стягувачем виписка з рахунка боржника із зазначенням суми заборгованості та строків її погашення відміткою стягувача про непогашення заборгованості.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 22.02.2017 у справі №826/20084/14 зміни, внесені до Перелікупостановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 №662 «Про внесення змін до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів», визнано незаконними та нечинними. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 01.11.2017 зазначене вище рішення суду залишено без змін.

Згідно з пунктом 10.2 постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України № 7 від 20.05.2013 «Про судове рішення в адміністративній справі» визнання акта суб`єкта владних повноважень нечинним означає втрату чинності таким актом з моменту набрання чинності відповідним судовим рішенням або з іншого визначеного судом моменту після прийняття такого акта.

Таким чином, застосуванню при вирішенні спору підлягаєпостанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку документів, за якими стягнення заборгованості проводиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів» № 1172 від 29.06.1999в редакції постанови КМУ від 29.11.2001.

Пунктом 1 зазначеного Переліку передбачено, що для одержання виконавчого напису за нотаріально посвідченими угодами, що передбачають сплату грошових сум, передачу або повернення майна, а також право звернення стягнення на заставлене майно, нотаріусу подаються: оригінал нотаріально посвідченої угоди; документи, що підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов`язання.

Підпунктом 5.1. пункту 5 глави 16 «Вчинення виконавчих написів» розділу ІІ «Порядок вчинення окремих видів нотаріальних дій» Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженогонаказом Міністерства юстиції України № 296/5 від 22.02.2012, встановлено, що виконавчий напис вчинюється на оригіналі документа (дублікаті документа, що має силу оригіналу), що встановлює заборгованість.

Таким чином, після скасування внесенихпостановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 №662до Переліку змін виконавчий напис міг бути вчинений лише за умови подання оригіналу нотаріально посвідченого договору чи його дублікату, що має силу оригіналу.

Вчинення нотаріусом виконавчого напису за відсутності оригіналу нотаріально посвідченого договору чи його дубліката має наслідком визнання такого виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до позиції Верховного Суду, висловленої в постанові від 06.06.2019 в справі № 750/1627/18, нотаріус не встановлює прав або обов`язків учасників правовідносин, не визнає і не змінює їх, не вирішує по суті питань права. Тому вчинений нотаріусом виконавчий напис не породжує права стягувача на стягнення грошових сум або витребування від боржника майна, а підтверджує, що таке право виникло в стягувача раніше. Мета вчинення виконавчого напису – надання стягувачу можливості в позасудовому порядку реалізувати його право на примусове виконання зобов`язання боржником. При цьому, з точки зоруст. 88 Закону України «Про нотаріат», безспірність заборгованості чи іншої відповідальності боржника – це обов`язкова умова вчинення нотаріусом виконавчого напису.

Належними доказами, які підтверджують наявність чи відсутність заборгованості, а також встановлюють розмір заборгованості, можуть бути виключно первинні документи, оформлені у відповідності до вимогстатті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Такими доказами можуть бути, зокрема, платіжні доручення, меморіальні ордери, розписки, чеки тощо.

Однак сам по собі цей факт (подання стягувачем відповідних документів нотаріусу) не свідчить про відсутність спору стосовно заборгованості як такого.

Така правова позиція висловлена у постанові Верховного Суду від 23.01.2018 по справі №310/9293/15.

Розрахунок заборгованості, зроблений стягувачем, з урахуванням положень Переліку документів, не може вважатись доказом на підтвердження безспірності заборгованості боржника.

Відповідне право стягувача, за захистом якого він звернувся до нотаріуса, повинно існувати на момент звернення. Так само на момент звернення стягувача до нотаріуса із заявою про вчинення виконавчого напису повинна існувати й, крім того, також бути безспірною, заборгованість або інша відповідальність боржника перед стягувачем. Безспірність заборгованості є обов`язковою умовою вчинення нотаріусом виконавчого напису.

Враховуючи ці обставини та вимоги ст.ст.50,87,88 Закону України «Про нотаріат», захист цивільних прав шляхом вчинення нотаріусом виконавчого напису полягає в тому, що нотаріус підтверджує наявне у стягувача право на стягнення грошових сум або витребування від боржника майна. Це право існує, поки суд не встановить зворотного.

Тобто боржник, який так само має право на захист свого цивільного права, в судовому порядку може оспорювати вчинений нотаріусом виконавчий напис як з підстав порушення нотаріусом процедури вчинення виконавчого напису, так і з підстав неправомірності вимог стягувача (повністю чи в частині розміру заборгованості або спливу строків давності за вимогами в повному обсязі чи їх частині), з якими той звернувся до нотаріуса для вчиненням виконавчого напису.

При вирішенні спору про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, суд не повинен обмежуватися лише перевіркою додержання нотаріусом формальних процедур і факту подання стягувачем документів на підтвердження безспірної заборгованості боржника згідно з Переліком документів. Суд при цьому має перевірити доводи боржника в повному обсязі й установити та зазначити в рішенні, чи справді на момент вчинення нотаріусом виконавчого напису боржник мав безспірну заборгованість перед стягувачем, тобто чи існувала заборгованість взагалі, чи була заборгованість саме такого розміру, як зазначено у виконавчому написі, та чи не було невирішених по суті спорів щодо заборгованості або її розміру станом на час вчинення нотаріусом виконавчого напису.

В той же час законодавством не визначений виключний перелік обставин, які свідчать про наявність спору щодо заборгованості. Ці обставини встановлюються судом відповідно до загальних правил цивільного процесу за наслідками перевірки доводів боржника та оцінки наданих ним доказів.

Така правова позиція викладена в постанові Верховного Суду України від 05.07.2017 по справі №6-887цс17.

Будь-яким чином перевірити безспірність заборгованості по наданому кредитором нотаріусу Кредитному договору та розрахунку заборгованості суд позбавлений можливості, такий обов`язок на суд не покладається, оскільки довести безспірність такої заборгованості, з точки зору викладеного вище обґрунтування, має кредитор при зверненні до нотаріуса.

Відповідно до ч. 1 ст. 82 ЦПК України, обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання. Обставини, які визнаються учасниками справи, зазначаються в заявах по суті справи, поясненнях учасників справи, їхніх представників.

Виходячи з цих обставин, одного з основних принципів цивільного судочинства – принципу змагальності, спірності заборгованості позивача перед відповідачем, та заяву відповідача про визнання позовних вимог, суд приходить до висновку про обґрунтованість вимог позивача. Оспорюваний виконавчий напис вчинено нотаріусом з порушенням вимог чинного законодавства, тому він підлягає визнанню таким, що не підлягає виконанню, отже позовні вимоги в цій частині підлягають задоволенню.

Вирішуючи вимогу позивача про стягнення з відповідача витрат на правничу допомогу, суд виходить з наступного.

У відповідності до ч. 3 ст. 133 ЦПК України,витрати на професійну правничу допомогу відносяться до судових витрат як витрати, пов`язані з розглядом справи.

Порядок визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу, розподілу витрат між сторонами визначаєтьсяст. 137 ЦПК України.

Згідно ч. 2ст. 137 ЦПК Україниза результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Відповідно до ч. 3ст. 137 ЦПК Українидля визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Участь адвоката, який представляє інтереси позивача у справі і факт надання правової допомоги підтверджено, договором про надання правничої допомоги від 09.08.2021, копією додаткового договору від 09.08.2021, копією акту №163 від 18.08.2021 про надання послуг до Договору про надання правничої допомоги від 09.08.2021, на суму 3000 грн., копією акту №186 від 18.08.2021 про надання послуг до Договору про надання правничої допомоги від 09.08.2021, на суму 655 грн. 14 коп., згідно яких загальна сума сплачена позивачем складає 3655 грн. 14 коп.

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Аналогічна правова позиція міститься у постановах Верховного Суду від 18.12.2018 у справі № 910/4881/18, від 03.04.2020 у справі № 920/653/19.

Відповідачем заперечень щодо розміру сдових витрат, понесених позивачем суду не подав, з клопотанням про зменшення розміру зазначених витрат до суду не звертався.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить висновку, що стягненню підлягає сума витрат на правничу допомогу у розмірі 3655 грн. 14 коп., про який просить позивач. Даний розмір витрат на професійну правничу допомогу належним чином підтверджений та обгрунтований позивачем.

Матеріалами справи підтверджується, а відповідачем не спростовано факт виконання адвокатом позивача усього обсягу послуг, перелічених у наданих позивачем актах наданя послуг за договором про надання правової (правничої) допомоги від 09.08.2021.

Відповідно достатті 141 ЦПК Україниз відповідача на користь позивача підлягають стягненню судові витрати зі сплати судового збору, що документально підтверджені, у розмірі 908 гривень 00 копійок.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» повернути позивачу надмірно сплачений судовий збір у розмірі 454 грн. 00 коп. відповідно до квитанції №41560 від 17.08.2021.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 5, 11, 12, 13, 76 – 82, 109, 110, 259, 263 – 265, 268, 273,274 ЦПК України, суд, –

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс», треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, – приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Чубарев Олександр Олександрович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконаннюзадовольнити.

Визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № 69903 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс» заборгованості в загальному розмірі 3275 (три тисячі двісті сімдесят п`ять) гривень 70 копійок, вчинений 01.04.2021 приватним нотаріусом Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіною Яною Вікторівною.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс» на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 908 (дев`ятсот вісім) гривень 00 копійок.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 3655 (три тисячі шістсот п`ятдесят п`ять) гривень 14 копійок.

Повернути ОСОБА_1 судовий збір, сплачений при поданні позовної заяви до Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя в розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні 00 копійок, відповідно до квитанції від 18.08.2021 № 47881.

Копію заочного рішення направити сторонам, які не з`явились в судове засідання, в порядку, передбаченомустаттею 272ЦПК України.

Заочне рішенняможе бутипереглянуте судом,що йогоухвалив,за письмовоюзаявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути оскаржене позивачем та третіми особами до Запорізького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Повне судове рішення буде складене протягом п`яти днів.

Інформація про учасників справи відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 265 ЦПК України:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн фінанс», ідентифікаційний код 42254696, адреса: 02094, м. Київ, вул. Хоткевича Гната, буд. 12, оф. 177.

Треті особи:

Приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіна Яна Вікторівна, адреса: 08702, Київська область, м. Обухів, вул. Київська, буд. 115, оф. 1.

Приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Чубарев Олександр Олександрович, адреса: АДРЕСА_2 .

Повне судове рішення складено 26 жовтня 2021 року.

СуддяА.В. Стеценко

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Скасовано виконавчий напис ФК “Онлайн Фінанс”. На користь клієнта стягнуто всі витрати!

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Дуже дякуємо, Ukraina2021, за ваш відгук! Ваші слова нам дуже важливі і мотивують нас працювати ще краще. Будь ласка, не соромтеся звертатися до нас з будь-якими питаннями і потребами. Бажаємо вам чудового дня!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *