Скасовано заходи забезпечення позову що були накладені при розгляді справи. Арешт з майна клієнта знято!

Номер справи: 332/4745/13-ц

Посилання на судове рішення в реєстрі: 50133529

🔹Адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” виграло справу у Заводському районному суді м. Запоріжжя, що стосувалася скасування заходів забезпечення позову та зняття арешту з майна клієнта.

🔸У рішенні суду було встановлено, що адвокатське бюро відстоювало інтереси клієнта, який був позивачем у цивільній справі про стягнення заборгованості за договором позики.

❗️Суд в основі свого рішення виходив з положень статті 154 Цивільного процесуального кодексу України. Згідно з цією статтею, заходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу. У випадку, коли позов не задовольнений, провадження у справі закрите або заява залишена без розгляду, заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Однак суд також має право одночасно з ухваленням судового рішення або після цього скасувати ці заходи.

🔸Зазначене рішення суду було ухвалено на користь клієнта адвокатського бюро “ЮРКОНСАЛТ”. За результатами аналізу матеріалів справи, суд прийшов до висновку, що причин для застосування заходів забезпечення позову в даному випадку не виявлено. Таким чином, суд вирішив скасувати арешт, який був накладений на майно відповідачів, включаючи корпоративні права належні у ТОВ «Лани Країни» та рухоме та нерухоме майно інших осіб.

❗️Оскільки рішення суду може бути оскаржено, адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” зазначає, що вже виграло багато аналогічних справ, тому для захисту своїх прав клієнтам достатньо звернутися до них.

🔸Отже, адвокатське бюро “ЮРКОНСАЛТ” продовжує надавати якісні юридичні послуги та успішно захищати інтереси своїх клієнтів у судових засіданнях.

#адвокатськебюро #юрист #успішнісправи #захистправ #правовепредставництво #судовийрозгляд #запоріжжя #юридичніпослуги
#адвокат #юрист #юрконсалт #консультація #підписка

Переглянути повний текст рішення суду:

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/4745/13-ц

Провадження №: 2/332/1623/13

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

16 липня 2014 р.Заводський районний суд м. Запоріжжя в складі:

Головуючого судді:Л.О.Мєркулової

при секретарі:Н.А.Худайбердіївій

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за договором позики, –

ВСТАНОВИВ:

До Заводського районного суду м. Запоріжжя надійшла заява ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за договором позики, які були вжиті ухвалою Заводського районного суду м. Запоріжжя від 12 вересня 2013 року, шляхом накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно відповідачів. В межах ціни позову250 000, 00 грн.

В судове засідання сторони не зявились, причину неявки суду не повідомили, хоча про день та час слухання справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 5 ст. 154 ЦПК Українипитання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає, що заяву про скасування заходів забезпечення позову слід задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 154 ЦПК Українизаходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу.

Згідно ч. 6 ст. 154 ЦПК Україниякщо у задоволенні позову було відмовлено, провадження у справі закрито або заяву залишено без розгляду, вжиті заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Проте суд може одночасно з ухваленням судового рішення або після цього постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

Суд приходить до висновку, що заява про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 154 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Скасувати заходи забезпечення позову згідно ухвали Заводського районного суду м. Запоріжжя від 12 вересня 2013 року за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за договором позики та договорами поруки шляхом накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно ОСОБА_2 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1), в тому числі на корпоративні права належні у ТОВ «Лани Країни», ЄДРПОУ 25220487; на все рухоме та нерухоме майно ОСОБА_3 (АДРЕСА_2/1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2), ОСОБА_4 (Запорізька область, м. Енергодар, вул. Юності, 7/64, ідентифікаційний номер НОМЕР_3), ОСОБА_5 (АДРЕСА_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_4), ОСОБА_6 (м. Запоріжжя, вул. Республіканська, 53/5, ідентифікаційний номер НОМЕР_5) в межах ціни позову250 000,00 грн., обрані під час розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про стягнення заборгованості за договором позики.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Запорізької області через Заводський районний суд м. Запоріжжя шляхом подачі апеляційної скарги в 5 денний строк з дня її проголошення.

Суддя:Л.О.Мєркулова

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Скасовано заходи забезпечення позову що були накладені при розгляді справи. Арешт з майна клієнта знято!

    • ЮРКОНСАЛТ says:

      Дуже дякуємо, Вадиме, за ваш чудовий відгук! Ми надзвичайно цінуємо вашу підтримку та співпрацю. Будь ласка, не соромтеся звертатися до нас з будь-якими питаннями. Бажаємо вам гарного дня!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *