Скасування поруки на 2 700 000 грн. ТОВ «ОТП Факторинг Україна»

➡️ У червні 2015 року до АБ «Юрконсалт» звернувся клієнт, з якого рішенням суду першої інстанції стягнуто заборгованість за договором поруки в сумі 2 785 762,39 грн. на користь ТОВ «ОТП Факторинг Україна».

❗️ При цьому, як пояснив клієнт, справа перебувала в провадженні суду понад півтора року, під час яких колишній адвокат клієнта просто затягнував процес, призначивши почеркознавчі експертизи, проведення яких клієнт оплатив за свій рахунок, а також оплатив послуги цього «адвоката» з вирішення питання. Але, на жаль, “питання” не було вирішено, і суд стягнув з клієнта майже три мільйони гривень.

🤔 Після того, як ми ознайомилися з матеріалами справи, нами були встановлені обставини, які свідчать про припинення поруки.

🤡 У зв’язку з тим, що в суді першої інстанції попередній адвокат клієнта просто займався затягуванням процесу, а не вирішував проблему глобально, суд не врахував ці обставини. Ми підготували обґрунтовану апеляційну скаргу, в якій була дана оцінка матеріалів справи та вказані посилання на судову практику.

✅ 26.08.2015 р. Апеляційний суд Запорізької області ухвалив рішення про відмову ТОВ «ОТП Факторинг Україна» у стягненні заборгованості з нашого клієнта та припинив його поручительство.

😎 Ще раз звертаємо увагу тих, хто читає цю статтю, юристів, які дійсно розбираються в банківській тематиці і можуть реально захистити інтереси позичальників, не так вже і багато! Підійдіть до вибору юриста обдумано і цікавтеся його спеціалізацією і реальною практикою в даній практиці.