Шахрайство при установці вікон. Як відмовитися від повернення кредиту?

До нас неодноразово звертаються клієнти з досить схожою історією:

Мама (бабуся, дідусь, інший літній родич) замовляє установку пластикових вікон або балконних рам по дуже низькій ціні зі знижкою для пенсіонерів. Додому виїжджають молоді люди, які “проводять виміри” і пропонують укласти договір на виготовлення й установку даних виробів Для оплати послуг дані діячі везуть замовника на будь-яку крапку, що займається дрібним кредитуванням, де полягає кредитний договір, згідно з яким замовник бере кредит на установку вікон При цьому, гроші банк переводить відразу на рахунок виготовлювача, а не замовника. Природно, після одержання грошей дані делки  пропадають і не виходять на зв’язок

Якщо дана історія трапилася з Вами, або вашими близькими, знайте, з вами попрацювали шахраї, а Ви тепер повинні банку більшу суму грошей, тому що підписали договір і зобов’язані його виконувати.

Що із цим робити?

1. Згідно Закону України “Про захист прав споживачів”,  кредитний договір, ув’язнений для задоволення власних потреб, є споживчим кредитним договором. Даний вид договорів регулюється нормами Закону України “Про захист прав споживачів”.

Частиною 6 статті 11 даного закону встановлене, що споживач має право протягом чотирнадцяти календарних днів відкликати свою згоду на укладання договору про надання споживчого кредиту без пояснення причин

У такий спосіб у плині 14 днів з моменту висновку даного договору необхідно направити на адресу банку лист, за зразком, який ви можете написати по даної посиланню.

2. У випадку, якщо 14 днів з моменту укладання договору вже пройшло, необхідно написати заява в правоохоронні органі по факту шахрайства з боку установника вікон. Копію заяви, зданого в правоохоронні органі рекомендуємо також направити в банк.

Як показує практика, частину банків по договорах, які укладені таким чином, не проводять процедуру стягнення боргу з людину, що підписала його. Інші банки, або кредитні організації усе- же можуть звернутися з відповідним позовом до суду, тоді вже необхідно буде в судовому порядку визнавати такий кредитний  договір недійсним, у чому вам можуть допомогти наші юристи.

😎 Потрібна консультація?