Зміни до порядку мобілізації військовозобов’язаних, що доглядають за хворими родичами

🔍 Кабінет Міністрів затвердив зміни до порядку надання відстрочки військовозобов’язаним, які доглядають за хворими родичами. Основні зміни торкаються умов подання заяви та переліку необхідних документів.

📄 На засіданні уряду було внесено зміни до порядку мобілізації військовозобов’язаних осіб, що доглядають або утримують хворих чи осіб з інвалідністю. Як зазначає Мінсоцополітики, ці зміни містять перелік документів для отримання відстрочки, а також форму акта про встановлення факту здійснення догляду.

📑 Відтепер військовозобов’язані, які доглядають за хворими дружинами/чоловіками, дітьми або своїми батьками, більше не повинні зазначати у заяві до ТЦК СП дані про відсутність інших працездатних членів сім’ї. Це також стосується подання документів, що підтверджують неможливість догляду іншими членами родини.

👪 Ті військовозобов’язані, які доглядають за хворими батьками своїх дружин, зобов’язані надавати відповідну інформацію. ТЦК СП будуть перевіряти ці дані за допомогою державних реєстрів.

📜 Військовозобов’язаним, які мають батьків з інвалідністю І або ІІ груп, більше не потрібно встановлювати факт здійснення догляду. Законодавство України передбачає, що дорослі діти зобов’язані утримувати непрацездатних батьків і мають право на відстрочку.

📝 Змінено механізм отримання акта про встановлення постійного догляду. Тепер достатньо звернутись із заявою до органів місцевого самоврядування чи райдержадміністрацій, без необхідності візитів до ТЦК та СП. Органи місцевого самоврядування мають розглянути заяву протягом 10 календарних днів.

✔️ Вилучено вимогу про оформлення акта для осіб, які вже отримують надбавку або компенсацію за догляд. Достатньо подати відповідні документи до ТЦК та СП. Тепер Акт про встановлення постійного догляду не підтверджує відсутність інших членів сім’ї, які можуть здійснювати догляд, або неможливість цього.

ℹ️ Для детальніших консультацій звертайтеся до адвокатського бюро “Юрконсалт.

#мобілізація #догляд #Кабмін #військовозобов’язані #зміни #відстрочка #Україна #інвалідність #родичі #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *