Заява про вибір військовозобовʼязаного на отримання відстрочки

🛡️ Військовозобов’язані, які хочуть отримати відстрочку відповідно до п.13 ч.1 ст.23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, у певних випадках зобов’язані подати в районний ТЦК та СП заяву про вибір військовозобов’язаного, що отримає право на відстрочку.

📜 Така заява подається, якщо батько або мати з інвалідністю І-ІІ групи має кількох військовозобов’язаних дітей та не має інших родичів першої лінії споріднення, які не підлягають мобілізації.

🔍 Наприклад, якщо у матері з інвалідністю І групи є лише двоє військовозобов’язаних синів, вона може обрати одного з них для отримання відстрочки. Інший син таким правом не зможе скористуватися.

👥 У випадку, якщо у матері з інвалідністю є невійськовозобов’язані родичі, наприклад донька, заява про вибір військовозобов’язаного не подається, через відсутність відповідного права на відстрочку.

✍️ Заява заповнюється та підписується особою з інвалідністю, обов’язково вказуючи обраного військовозобов’язаного, який отримає право на відстрочку.

🗂️ Заява про вибір подається разом із заявою на відстрочку, документами про кількість родичів першої лінії спорідненості та іншими документами, що підтверджують право на відстрочку, до районного ТЦК та СП за місцем обліку.

🛡️ Заява повинна бути врахована комісією з питань відстрочки під час розгляду матеріалів та прийняття рішення про надання відстрочки.

🏛️ Відстрочка на підставі п.13 ч.1 ст.23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” надається лише за наявності всіх документів, передбачених Постановою КМУ №560, а також акта встановлення факту здійснення догляду, який підтверджує відсутність не військовозобов’язаних родичів.

👨‍⚖️ Якщо у вас виникають додаткові питання стосовно оформлення відстрочки на підставі наявності батьків або батьків дружини з інвалідністю І-ІІ групи, рекомендуємо проконсультуватися з профільними юристами та адвокатами Адвокатського бюро “Юрконсалт”.

🔍 Фахівці адвокатського бюро “Юрконсалт” мають значний досвід у питаннях відстрочки та зможуть вам допомогти на будь-якому етапі справи.

#військовозобов’язані #відстрочка #мобілізація #законодавство #юрист #адвокат #інвалідність #соціальнийзахист #Юрконсалт #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *