Відстрочка на підставі наявності дитини з інвалідністю

📌 Чоловіки, які виховують дитину з інвалідністю до 18 років, мають право на відстрочку від призову на військову службу. Для цього необхідно зібрати пакет документів і подати заяву до районного ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку.

📝 Відстрочку можуть отримати військовозобов’язані, які є законними представниками (батьками, опікунами, прийомними батьками) дитини з інвалідністю до 18 років.

⚖️ На підтвердження родинних звʼязків необхідно мати такі документи: батьки – свідоцтво про народження дитини; опікуни та прийомні батьки – відповідні рішення органів влади або суду про встановлення опіки, прийомної сім’ї та свідоцтво про народження дитини; батьки-вихователі – рішення органів влади про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу та свідоцтво про народження дитини.

📋 Також необхідно подати документи, які підтверджують інвалідність дитини: медичний висновок або індивідуальна програма реабілітації, видана лікарсько-консультативною комісією.

📑 Для оформлення відстрочки потрібно звернутись до районного ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку і подати заяву разом з документами. Комісія розгляне заяву протягом 7 днів, після чого видається довідка про відстрочку і вносяться відомості до Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних.

⏰ Якщо дитині виповниться 18 років, батьки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина з інвалідністю І-ІІ групи, також мають право на відстрочку. Для цього необхідно подати свідоцтво про народження дитини та документи, які підтверджують інвалідність.

⚠️ Якщо виникають проблеми або відмови зі сторони ТЦК та СП, рекомендується проконсультуватися з профільним адвокатом. Якщо аргументи ТЦК неприйнятні, звертайтесь до адміністративного суду. У разі затягування розгляду документів, подавайте офіційний запит щодо бездіяльності.

🔍 Якщо у вас залишились питання щодо відстрочки, звертайтесь до адвокатів бюро “Юрконсалт”. Наші фахівці допоможуть у реалізації вашого права.

Теги: #юристи #відстрочка #мобілізація #дітиназінвалідністю #військовийоблік #юридичнадопомога #захистправ #Юрконсалт #ГеннадійПрацевитий #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *