Строки розгляду заяви на відстрочку

📝 Військовозобов’язані, які оформляють відстрочку від мобілізації, повинні дотримуватись правил подачі заяви та отримання довідки про відстрочку.

📄 Чинним законодавством регламентований порядок розгляду документів та строк надання відповіді на заяву. Заява на відстрочку подається військовозобов’язаним особисто разом з додатками на розгляд комісії з питань відстрочки.

📍 Реєстрація документів може здійснюватись в районному ТЦК та СП або ЦНАПі за місцем знаходження комісії. Подача документів здійснюється за фізичної та особистої присутності військовозобов’язаного.

✔️ Після реєстрації, військовозобов’язаному повинні видати підтвердження прийому документів: підписаний опис прийнятих документів та номер вхідної кореспонденції.

⏱️ Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом семи днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади. На підставі розгляду документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки.

📅 Рішення комісії оформляється протоколом. Після ухваленого рішення військовозобов’язаний повинен звернутись до районного ТЦК та СП для отримання довідки про відстрочку або повідомлення про відмову.

🔍 Все частіше фіксуються випадки, коли комісія з питань відстрочки затягує процедуру розгляду документів, не приймає вчасно рішення або вчиняє іншу бездіяльність. У таких випадках необхідно звертатись офіційно із запитом на отримання інформації або адвокатським запитом.

⚖️ Заява на відстрочку не може розглядатись більш ніж 7 днів. Військовозобов’язані мають право вимагати результати розгляду заяви у цей визначений законом строк. Якщо офіційні запити не дали бажаних результатів, можна звернутись до адміністративного суду.

🛡️ У випадку, якщо військовозобов’язаному за результатами розгляду заяви надають письмове повідомлення про відмову, таке рішення може бути оскаржено за наявності правових підстав. Для уникнення помилок у процедурі оформлення відстрочки краще звернутись за допомогою до Адвокатського бюро “Юрконсалт”.

💼 Адвокати та юристи Адвокатського бюро “Юрконсалт” надають допомогу в питаннях оформлення відстрочки від початку оголошення воєнного стану. Якщо ви потребуєте консультації, супроводу оскарження незаконних дій, рішень чи бездіяльності ТЦК та СП, наші фахівці зможуть вам допомогти.

📎 Якщо комісія з питань відстрочки ігнорує вашу заяву або відмовляє у її задоволенні, ми зможемо супроводити процедуру оскарження таких дій.

#відстрочка #мобілізація #військовозобов’язані #адвокат #Юрконсалт #правозахист #суд #адміністративніспори #протидіябездяльності #юридичнаконсультація #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *