Повістка про виклик до ТЦК надсилатиметься адресату не пізніше 48 годин після підпису керівника ТЦК

📝 Повістки, підписані електронним цифровим підписом керівника ТЦК, повинні бути надіслані військовозобов’язаним протягом 48 годин.

📑 Відповідні зміни були затверджені Кабінетом Міністрів України. Постановою №807 від 9 липня внесені зміни до Порядку проведення призову громадян під час мобілізації, на особливий період, що затверджений постановою КМУ №560.

📋 Згідно з новими правилами, повістка формується у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (так званий реєстр «Оберіг»), або заповнюється представником районного (міського) ТЦК або його відділу. Повістка підписується керівником ТЦК або його відділу, який накладає кваліфікований електронний підпис або підписує документ власноруч і скріплює гербовою печаткою.

🖋 Якщо повістка формується через реєстр, керівник ТЦК або його відділу накладає кваліфікований електронний підпис у день її формування. Реєстраційний номер повістки фіксується у Єдиному державному реєстрі призовників.

📪 Повістки, сформовані через реєстр, після накладення електронного підпису керівником ТЦК, можуть: централізовано друкуватися з описом вкладення і надсилатися військовозобов’язаним засобами поштового зв’язку рекомендованим відправленням з повідомленням про вручення, або вручатися під час оповіщення.

💼 Важливо зазначити, що повістка має бути надіслана адресату не пізніше ніж через 48 годин після підписання керівником ТЦК. При цьому день явки за викликом визначається не раніше ніж через 14 днів від дня надсилання повістки.

📩 Централізований друк і надсилання повісток, сформованих за допомогою реєстру, здійснюються Міністерством оборони або державними підприємствами з стратегічним значенням для економіки та безпеки України відповідно до укладених договорів.

⚖️ Адвокатське бюро “Юрконсалт” готове надати правову допомогу у питаннях, пов’язаних з новими змінами до законодавства стосовно військового обов’язку і мобілізації.

#військова_служба #мобілізація #повістка #законодавство #юридичнадопомога #Юрконсалт #ГеннадійПрацевитий #Кабмін #ТЦК #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *