Кому можуть видати направлення на ВЛК?

🛡️ Резервістам та військовозобов’язаним, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, за рішенням керівника районного (міського) ТЦК та СП видається направлення на ВЛК.

🔗 До 45 років видається направлення для визначення придатності до військової служби в ДШВ, ССО, морській піхоті. Направлення реєструється у журналі реєстрації за встановленою формою та видається під особистий підпис.

📜 Під час вручення направлення резервісту повідомляються вимоги законодавства щодо відповідальності за ухилення від військової служби під час мобілізації, а також строки завершення медичного огляду.

📋 Контроль за направленням та проходженням ВЛК покладається на керівника ТЦК та СП. Придатність до військової служби за станом здоров’я кожен лікар визначає індивідуально.

📁 До картки обстеження вносяться висновки про придатність або непридатність до військової служби, скарги, об’єктивні дані, виявлені під час медогляду, та діагнози. Ці відомості засвідчуються підписом та печаткою лікаря із зазначенням дати огляду.

🔍 Інформація про діагнози та результати медичних втручань включає відповідні коди за класифікатором хвороб та медичних інтервенцій відповідно до наказів Мінекономіки.

👤 Документально оформлені результати медичного огляду резервістом або військовозобов’язаним доставляються до ТЦК та СП не пізніше ніж через день після винесення рішення про придатність до військової служби.

💼 Для більш детального аналізу захисту прав резервістів та військовозобов’язаних радимо звернутися до адвоката Геннадія Працевитого з Адвокатського бюро “Юрконсалт”.

#Юрконсалт #АдвокатГеннадійПрацевитий #військова_служба #призов #мобілізація #ВЛК #права #законодавство #українськийадвокат #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *