Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти — електронна база

🔹Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, — це електронна база даних, що зберігає, захищає, обробляє, використовує та поширює інформацію про зниклих осіб. Сюди входять дані про невпізнані останки, наявність чи відсутність рішень суду про визнання таких осіб безвісно відсутніми або оголошеннями померлими, а також інші дані, важливі для організації обліку та пошуку зниклих.

📝Цей реєстр створюється з метою централізації та накопичення відомостей про зниклих осіб, забезпечуючи системний підхід до їх розшуку. Важливість реєстру полягає у збільшенні ефективності та швидкості пошуку тих, хто зник безвісти за особливих обставин.

📊Дані, що містяться в Реєстрі, дозволяють систематизовано обліковувати інформацію про зниклих осіб, яка є необхідною для здійснення пошукових заходів. Це полегшує роботу правоохоронних органів та інших задіяних у процесі структур.

🏛️Держателем реєстру є Міністерство внутрішніх справ України, що відповідає за забезпечення збереження та достовірності даних. Адміністратором реєстру виступає державне підприємство, яке підпорядковується МВС і безпосередньо управляє інформаційними процесами бази даних.

👨‍⚖️Адвокат Геннадій Працевитий з Адвокатського бюро “Юрконсалт” наголошує на важливості належного обліку та захисту інформації про зниклих осіб, щоб гарантувати їх швидкий і ефективний розшук.

## Теги:
#право #адвокат #зниклібезвісти #ЄдинийРеєстр #МВС #Юрконсалт #ГеннадійПрацевитий #електроннісистеми #законодавство #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *